Είπαν για το Executive MBA

Πατάκη Ελένη

εκδότρια και μέλος Δ.Σ εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ, (απόφοιτη 2014)

Γράφτηκα στο πρόγραμμα EXECUTIVE MBA, γιατί εμπιστεύτηκα το τότε moto του: “Leadership, not only MBA” και τη φήμη του καθ. Δημήτρη Μπουραντά, ειδικά σε θέματα ηγεσίας. Φυσικά, δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή, κάθε άλλο: το πρόγραμμα είναι πολύ σύγχρονο, πλήρες, με ευελιξία στην επιλογή εξειδίκευσης, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η ολιστική προσέγγιση της επιχειρηματικότητας.

Ύστερα από 20 χρόνια σε θέσεις ευθύνης, το πρόγραμμα ήρθε να επιβεβαιώσει και να θεμελιώσει γνώσεις που αποκτήθηκαν στο πεδίο, αλλά και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά μου, με συμπληρωματικές γνώσεις και δεξιότητες, που θεωρώ πως είναι απαραίτητες για οποιονδήποτε βρίσκεται σε θέση διοικητική ή/και ηγετική και επιλέγει την εξέλιξη και όχι τη στασιμότητα. Οι μέθοδοι εκπαίδευσης και το διδακτικό προσωπικό έκαναν την όλη εμπειρία ευχάριστη, εποικοδομητική και, τελικά αξέχαστη.

Λεωνίδας Βρεττάκος

Chief Operating Officer, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ,(απόφοιτος 2006)

Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το πρόγραμμα Executive MBA που παρακολούθησα, καθώς σε όλα τα μαθήματα, οι αναλύσεις και τα θέματα συζήτησης βασίζονταν σε πραγματικά case studies και παραδείγματα. Επίσης το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε και πολλά ομαδικά project, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με άτομα από διαφορετικό επαγγελματικό περιβάλλον και με διαφορετικές εμπειρίες, το οποίο με βοήθησε να δω κάποια από αυτά τα case studies από διαφορετικές πλευρές και όψεις.

Η όλη εμπειρία του προγράμματος συνέβαλε αρκετά στην προσωπική και επαγγελματική μου εξέλιξη, γιατί μέσα απο αυτή τη συναναστροφή μου με άτομα που εκπροσωπούν επαγγελματικά διάφορους κλάδους και με διαφορετική εκπαιδευτική πορεία, κατάφερα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να διευρύνω τον τρόπο σκέψης μου, έχοντας μετά απο κάποια χρόνια την τιμή να είμαι Chief Operating Officer μίας απο τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα.

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η οργάνωση καθώς και η μέθοδος εκπαίδευσης ήταν αρκετά καλές, έχοντας κάποια περιθώρια μικρής βελτίωσης. Το διδακτικό προσωπικό αποτελούνταν απο ανθρώπους με υψηλές γνώσεις αλλά και υψηλές απαιτήσεις.

Ιωαννίδης Κωνσταντίνος

HR Services Head - Eurobank Ergasias S.A.,(απόφοιτος 2012)

Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είμαι απόφοιτος.

Το επίπεδο διδασκαλίας ήταν υψηλό και αποκόμισα αρκετά εργαλεία και γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών μπόρεσα να αποκτήσω μια ολοκληρωμένη άποψη για την επιτυχή λειτουργία ενός Οργανισμού, μιας επιχείρησης και να εμβαθύνω σε βέλτιστες πρακτικές στο γνωστικό πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Μανώλης Δραϊνάκης

Διευθύνων Σύμβουλος Χρυσού Οδηγού,(απόφοιτος 2000)

«Η παρακολούθηση του προγράμματος Executive MBA ήταν για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία, η οποία μου προσέθεσε μεγάλο μέρος των δεξιοτήτων που αξιοποίησα και εξακολουθώ να αξιοποιώ στην επαγγελματική μου καριέρα.

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς, και οι συνεργάτες του έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν ένα από τα πληρέστερα προγράμματα MBA που συνδυάζει την θεωρητική και επιστημονική προσέγγιση του επιχειρείν, με τον ρεαλισμό της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε στο χώρο των επιχειρήσεων. Αυτό κατά την άποψη μου καθιστά το πρόγραμμα ιδιαίτερα χρήσιμο και άμεσα αξιοποιήσιμο σε όσους το παρακολουθήσουν.

Προσωπικά, πέραν της ολοκληρωμένης στρατηγικής σκέψης και λειτουργίας που ανέπτυξα, με βοήθησε σημαντικά ώστε να εντάξω στις υψηλές θέσεις των προτεραιοτήτων μου, τον Ανθρώπινο Παράγοντα, ως βασικό μέρος της συνεχούς προσπάθειας απόκτησης συγκριτικού επιχειρησιακού πλεονεκτήματος και να κατανοήσω σε βάθος γιατί η λογική και η πρακτική του Leader είναι αυτή που τελικά οδηγεί σε επιτυχή αποτελέσματα.

Θεωρώ ότι το Executive MBA καθόρισε θετικά και σε σημαντικό βαθμό την λειτουργία μου και την αποτελεσματικότητά μου στις διάφορες διοικητικές θέσεις ευθύνης που μου ανατέθηκαν μετά την αποφοίτηση μου και μέχρι σήμερα».

Δανιήλ Μπεναρδούτ

Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρία Σιδηρεμπορική Μακεδονίας – ΣΙΔΜΑ Α.Ε.,(απόφοιτος 2001)

Ήταν μια δίχρονη εξαιρετική εμπειρία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεγάλο εύρος μαθημάτων, ικανό να καλύψει τις επαγγελματικές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων, τόσο εκείνων που είχαν μικρή επαγγελματική εμπειρία όσο και έμπειρων στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων.

Το καθηγητικό προσωπικό, εκτός από πλούσιο ακαδημαϊκό έργο, είχε μια μεγάλη έξω-Πανεπιστημιακή εμπειρία στο χώρο εξειδίκευσης του. Το γεγονός αυτό προσέδιδε ακόμα μεγαλύτερο κύρος στο πρόγραμμα, που πέραν της ουσίας του, αποτελεί και ένα πρόσθετο εφόδιο για τους φοιτητές του.

Το πρόγραμμα μου έδωσε την ευκαιρία να διδαχθώ και να εφαρμόσω στη συνέχεια πρακτικές για την βελτίωση των διοικητικών μου ικανοτήτων. Η προσέγγιση μέσω της επιστημονικής θεωρίας θεμάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία μας και η ανάλυση τους, με βοήθησε να αναπτύξω νέες ιδέες και τρόπους αύξησης της απόδοσης διάφορων τμημάτων της εταιρίας μου.

Η αρτιότητα των μεθόδων εκπαίδευσης, η άριστη οργάνωση και η αφοσίωση του προσωπικού υποστήριξης, έκανε την παρακολούθηση του προγράμματος ένα ευχάριστο διάλειμμα στις πιεστικές απαιτήσεις της επαγγελματικής μας απασχόλησης.

Τα επίπεδο διδασκαλίας των καθηγητών μου κέντρισε το ενδιαφέρον να μελετήσω επιπλέον θέματα που δεν με είχαν απασχολήσει μέχρι τότε στην επιστημονική και επαγγελματική μου καριέρα.

Θανάσης Πετμεζάς

Γενικός Δ/ντης, cosmoOne Hellas Marketsite S.A.,(απόφοιτος 2004)

Ανήκω στην κατηγορία των προνομοιούχων που παρακολούθησαν το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου στα μέσα τηε δεκαετίας του 2000. Είναι γεγονός οτι κάθε MBA αποτελεί επαγγελματικό εφόδιο για όλους, αλλά η περίπτωση του Executive MBA αποτέλεσε για εμένα και συνεχίζει να δρα και ως προσωπικό εφόδιο.

Πιθανά να ήταν η χημεία ανάμεσα στου καθηγητές και τους μεταπτυχιακούς που γεννούσε τις κατάλληλες αντιδράσεις, ίσως το μείγμα ικανοτήτων και εμπειριών των επιλεγμένων συμμετεχόντων που κράταγε ψηλά το ενδιαφέρον, σίγουρα το μέγεθος και το περιεχόμενο του προγράμματος στη σωστή δόση που έδινε ιδέες στα στελέχη, ασφαλώς οι προσωπικότητες των καθηγητών με τους οποίους υπήρχε πραγματικά διάλογος και αλληλεπίδραση στις παραδόσεις, το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί, συντέλεσαν να χτίσουν μια δυνατή ομάδα και μέσα από αυτή νέες σχέσεις και εμπειρίες.

Ο χαρακτηρισμός “προνόμιο” για το Executive MBA νομίζω οτι τα λέει όλα.

Ιωάννα Τσιαούση

Md, MBA Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, Medical Manager,(απόφοιτη 2010)

Η απόφασή μου να αιτηθώ τη συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό ήταν μία πάρα πολύ σημαντική απόφαση καθώς οι κινήσεις που κάνεις ως ενήλικας, όντας στον επαγγελματικό στίβο και μάλιστα σε θέση υψηλής ευθύνης γίνονται με πολύ αυστηρά κριτήρια και πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες

Εάν συνυπολογίσει κανείς και προσωπικά θέματα που έχουν να κάνουν ότι παράλληλα είσαι και μητέρα μικρών παιδιών με επιπρόσθετες ευθύνες η απόφαση βαραίνει περισσότερο

Ήταν λοιπόν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να γίνει μία προ- αξιολόγηση αναζήτησης του «καλύτερου» μεταπτυχιακού προγράμματος ,που θα διέθετε πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση εν μέσω άλλων …..πολυάριθμων επιλογών ,θα διέθετε τους καλύτερους καθηγητές και θα εγγυόταν γνώση και εμπειρίες που θα μπορούσαν να στηρίξουν την πρόοδό μου στον επαγγελματικό στίβο .Η αναζήτηση από όλες τις πηγές που διέθετα με οδήγησαν στο EXECUTIVE MBA, και σε μία προσωπική συνέντευξη με τον καθηγητή κ Μπουραντά την ημέρα που διάβαζα γρήγορα γρήγορα το πρώτο του βιβλίο προκειμένου να αντλήσω στοιχεία για τον …αντίπαλό μου .Δεν σας κρύβω ότι έφυγα απογοητευμένη καθώς αντιλήφθηκα τις τεράστιες απαιτήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος

Ευτυχώς τον Οκτώβρη βρέθηκα στα θρανία του Μεταπτυχιακού ξεκινώντας με έννοιες Χρηματοοικονομίας……και προπαρασκευαστικά μαθήματα …..Η συνέχεια του προγράμματος χαρακτηρίστηκε από γνώση από εναλλαγή εμπειριών και βιωμάτων .Πολλαπλές ευκαιρίες μάθησης, σκέψης, ανάλυσης και δημιουργικής μελέτης .Όντας στέλεχος σε φαρμακευτική εταιρία έβλεπα κάθε μέρα την προσωπική μου βελτίωση και ανάπτυξη, την αλματώδη διαφορά στην στρατηγική σκέψη και τη βελτίωση κατανόησης στοιχείων λειτουργίας της επιχειρηματικότητας. Θεωρώ ότι η οργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος είναι εντυπωσιακή καθώς μπορεί να συγκριθεί με διεθνή αντίστοιχα προγράμματα Η επιλογή των καθηγητών είναι θεμελιώδες στοιχείο της επιτυχίας του καθώς δεν διαθέτουν μόνο γνώση αλλά και πραγματικά βιώματα και εμπειρίες που στηρίζονται σε προσωπικές επιτυχημένες πορείες του καθενός .Θα ήθελα να σταθώ και στις καινοτομικές μεθόδους εκπαίδευσης που ποτέ δεν βίωσα όντας φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής. Επίσης θα ήθελα να σταθώ στην εναρμόνιση του προγράμματος τόσο με τις πραγματικές ανάγκες ενός στελέχους στην πραγματική αγορά εργασίας αλλά και στην πρωτοπορία χρήσης καινοτομικών και σύγχρονων εργαλείων παραγωγής έργου

Τέλος νομίζω ότι όλοι οι απόφοιτοι αυτού του προγράμματος αλλάξαμε τον τρόπο δουλειάς μας, βελτιώσαμε την προσωπική μας θέση απέναντι στους ευρύτερους ρόλους μας, αλλάξαμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε μέσα και έξω από τον αυστηρό επαγγελματικό χώρο και κερδίσαμε πολλαπλά οφέλη. Αναζητήσαμε καινούργιους χώρους προκειμένου να είμαστε πιο παραγωγικοί ,αναλάβαμε ηγετικές ευθύνες χρησιμοποιώντας εργαλεία που μας έδωσε η συστηματική εκπαίδευση για το Leadership που αποτελεί από τα θεμελιώδη στοιχεία του μεταπτυχιακού προγράμματος.