Logo

To Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλωσορίζει τον Καθηγητή του London Business School κ. Ηλία Παπαϊωάννου, προσκεκλημένο ομιλητή στην επετειακή εκδήλωση των 20 ετών λειτουργίας του προγράμματος

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Σκαλκώτα, Τρίτη 7 Μαΐου 2019, 18:00


Grecovery? A Question of Trust


Σύντομη Περιγραφή Ομιλίας

Ποιές είναι οι ρίζες της βαθειάς και παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας και ποιες οι προϋποθέσεις της ανάκαμψης; Για πολλούς πρόκειται για μια τριφασική κρίση, στην οποία εμπλέκονται α) η οικονομία, β) οι θεσμοί (διοίκηση, πολιτικό σύστημα, δικαιοσύνη) και γ) οι αντιλήψεις. Ο Καθηγητής Παπαϊωάννου θα εστιάσει στον ρόλο του πολιτειακού/κοινωνικού κεφαλαίου, της Εμπιστοσύνης, των θεσμών και των συμπεριφορών και τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας.


Σύντομo Bιογραφικό

Ο Ηλίας Παπαϊωάννου είναι καθηγητής Οικονομικών στο London Business School. Ταυτόχρονα υπηρετεί ως research Fellow στο Κέντρο Έρευνας και Οικονομικής Πολιτικής (CEPR) και ως Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Ινστιτούτου Wheeler για τον ρόλο του επιχειρείν στην ανάπτυξη. Πριν το London Business School εργάστηκε στο τμήμα Οικονομικών Ερευνών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (European Central Bank), ως Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών στο Dartmouth College των ΗΠΑ, και ως Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Harvard University. Η έρευνά του καλύπτει τη διεθνή οικονομία, τα οικονομικά της ανάπτυξης, την πολιτική οικονομία, το δίκαιο και τη χρηματοοικονομική. Έχει δημοσιεύσει σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of Finance, Econometrica, American Economic Review, Quarterly Journal of Economics, Journal of Political Economy, Review of Economic Studies. Η έρευνά του έχει αναγνωριστεί με το βραβείο του καλύτερου νέου οικονομολόγου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank Institute Young Economist Award) το 2013 και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Εταιρεία το 2005. Το 2018 ο Ηλίας έλαβε μια σημαντική διάκριση/επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council) για επέκταση της έρευνάς του για τον ρόλο της αποικιοκρατίας στην ανάπτυξη της Αφρικής.

Designed by Xenia Mamakou