Logo

Το Executive MBA πήγε στις Σπέτσες!

Από το 1999, διοργανώνεται με επιτυχία κάθε χρόνο στο νησί των Σπετσών, ένα διήμερο σεμινάριο βιωματικών ασκήσεων με σκοπό την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, την αποτελεσματική επικοινωνία, την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, την προσωπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση του stress management και πολλά ακόμα.

Φέτος, το διήμερο αυτό πραγματοποιήθηκε στις 27-28/7/2019, μόλις μια ημέρα μετά την εξέταση του τελευταίου μαθήματος του πρώτου έτους σπουδών.

To Πρωϊνό του Σαββάτου ξεκίνησε με βιωματικές ασκήσεις που έλαβαν χώρα στην Κοργιαλένειο Σχολή.

Το απόγευμα αφιερώθηκε σε ομιλία με τίτλο ‘Γνωρίστε το Μυαλό σας’. Αναλύθηκαν έρευνες από τις οποίες προκύπτει ότι ο εγκέφαλος έχει τέσσερις διακριτές και εξειδικευμένες δομές - υποσυστήματα τα οποία αντιστοιχούν σε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους σκέψης. Ο κάθε άνθρωπος έχει αναπτύξει μία προτίμηση προς ορισμένα από τα τέσσερα στιλ σκέψης. Το ζητούμενο στο σύγχρονο περιβάλλον είναι η σωστή διαχείριση της διαφορετικότητας έτσι ώστε να μετατραπεί σε εργαλείο ανάπτυξης και επίτευξης στόχων.

Όπως κάθε χρόνο το ενδιαφέρον όλων ‘έκλεψε’ ο κύκλος κρουστών, μια εξαιρετική ομαδική βιωματική δραστηριότητα κατά την οποία οι φοιτητές του Executive MBA κατάφεραν να λειτουργήσουν σαν μια ‘καλοκουρδισμένη ορχήστρα’, παρά το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν γνωρίζουν να παίζουν μουσικά όργανα.

spetses
spetses
spetses
spetses

Designed by Xenia Mamakou