Logo

Σεμινάριο Διαχείρισης Άγχους (Stress management) για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Executive MBA

Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2021 το πρώτο από μια σειρά εξειδικευμένων και ωφέλιμων σεμιναρίων για τους φοιτητές αλλά και τους απόφοιτους του προγράμματος.

Εισηγητής ήταν ο κος Κώστας Σημάτος και το θέμα που αναλύθηκε ήταν η «Διαχείριση Άγχους - Stress Management»: η ανατομία του άγχους και τρόποι αντιμετώπισης του.

Η ανατομία του στρες

 

Σωματικές και ψυχολογικές επιδράσεις του υπερβολικού στρες

Στρες και υγεία

Συμπεριφορά τύπου Α και Β

Το στρες στον εργασιακό χώρο

Στρες και αποδοτικότητα

Συναισθηματική «πειρατεία»

  

 Εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του στρες

 

Ο αντί-στρες τρόπος σκέψης

Στρες και διατροφή

Ρεφλεξολογία

Αρωματοθεραπεία

Μουσικοθεραπεία κ.ά.

 

Λίγα λόγια για τον εισηγητή κο Κώστα Σημάτο

 

Είναι εκπαιδευτής-εισηγητής σεμιναρίων και σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στους τομείς της ομαδικής συνεργασίας, ηγεσίας, καθοδήγησης, προσωπικής ανάπτυξης.  Σπούδασε  Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Nottingham Trent University Business School) με ειδίκευση στον τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού και εξειδικεύτηκε  στις Η.Π.Α. πάνω στην χρήση της μουσικής ως μέσο ανάπτυξης, θεραπείας και ενδυνάμωσης ατόμων και ομάδων.

Έχει διατελέσει στέλεχος και συνεργάτης εταιριών συμβούλων επιχειρήσεων και εκπαίδευσης και έχει διδάξει σε σεμινάρια περισσοτέρων από 200 εταιριών σε 15 χώρες. Τα σεμινάρια του έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι.

Είναι για παραπάνω από 20 χρόνια συνεργάτης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών από το οποίο έχει βραβευτεί για την προσφορά του στην εκπαίδευση των φοιτητών.

 

Η συμμετοχή ήταν σημαντική καθώς 200 φοιτητές και απόφοιτοι παρακολούθησαν το σεμινάριο και μοιράστηκαν με τον εισηγητή προσωπικές στιγμές από την επαγγελματική ή προσωπική τους ζωή σε περιόδους έντονου στρες.

 

Ευχαριστούμε που τιμήσατε την πρωτοβουλία του Executive MBA με τη συμμετοχή σας!

 

Designed by Xenia Mamakou