Ημερίδα Ex MBA Alumni - 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Ελλάδα

Συλλόγου Αποφοίτων

Ημερίδα Ex MBA Alumni - 4η Βιομηχανική Επανάσταση στην Ελλάδα

Λεπτομέρειες

  • Ημερομηνία:
  • Τοποθεσία: President Hotel

Το Executive MBA (ΟΠΑ) και ο Σύλλογος αποφοίτων σας προσκαλούν στην Ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου (6.00 μμ) στο ξενοδοχείο President
 

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει πλέον δυναμικά στις ζωές μας και θα φέρει πολλές και σημαντικές αλλαγές στο κοινωνικό και επαγγελματικό σκηνικό.  Ιατρικές διαγνώσεις από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αεροπλάνα χωρίς πιλότους, αυτόνομα αυτοκίνητα, συστήματα αναγνώρισης προσώπου σε αεροδρόμια, προσωπικοί βοηθοί, χρηματιστηριακές συναλλαγές μέσω αλγοριθμικών εντολών και πολλά άλλα είναι μερικά από τα παραδείγματα που θα επηρεάσουν πολύ τις ζωές μας.

 
Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει διστάσει να εκφράσει τις ανησυχίες και την αγωνία της για το φαινόμενο και τις επιπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσει. Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά στον χώρο τον θετικών επιστημών διεθνώς, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του: «Κατά κάποιο τρόπο η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ένα στοίχημα που έχει βάλει ο ανθρώπινος εγκέφαλος με τη δαρβινική εξέλιξη. 'Ενα από ανώτερα πράγματα, που μπορεί να κάνει ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι να αντιγράψει τον εαυτό του. 'Οταν ο άνθρωπος φτάσει στο σημείο να αναπαράγει με τεχνητό τρόπο τις ίδιες του τις ικανότητες, όλα θα είναι ανοιχτά και όλα θα είναι πιθανά. Αυτό μπορεί να είναι εκπληκτικό, να μας οδηγήσει σε μια Wonderland, όπου η ύπαρξη των μηχανών θα λειτουργεί υπέρ του ανθρώπου ή μπορεί να μας φέρει μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις. Ο Elon Musk έχει πει ότι ίσως η Τεχνητή Νοημοσύνη να αποτελέσει τον λόγο για τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Να σου θυμίσω όμως κι αυτό που έχει πει ο Einstein: "δεν γνωρίζω με τι είδους όπλα θα πολεμηθεί ο τρίτος παγκόσμιος, αλλά ο τέταρτος θα γίνει με πέτρες και ξύλα».
 
Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, η εταιρία Dell Technologies και το Institute for the Future εκτιμούν ότι το 85% των επαγγελμάτων που θα ασκούμε το 2030 δεν υπάρχουν ακόμη, ενώ μέχρι τότε θα έχουμε πλέον μπει στη «Νέα εποχή της Συνεργασίας Ανθρώπου – Ρομπότ».
Ποιές είναι λοιπόν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που θα φέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση;

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΩΝ

Εισαγωγή – Χαιρετισμός

  • Industry 4.0 – Α revolution or just a name? – Γ. Ιωάννου, Καθηγητής Διοίκησης Παραγωγής και Επιχειρησιακών Διαδικασιών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Διοικητικής Επιστήμης
  • Data-driven Economy & Challenges – Δ. Χατζηαντωνίου,  Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του διεθνούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Business Analytics»
  • Leadership skills for the dynamic environment of 4IR –  Δ. Μπουραντάς, Καθηγητής του Μάνατζμεντ, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Transformation of Network Operations in a telecom giant – Ν.Σκιαθίτης, Γενικός Διευθυντής Operations του ΟΤΕ
  • Case study 4IR Νηρέας – Μ. Χατζημανωλάκης, General Manager Νηρεάς group

Panel discussion: Προκλήσεις της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης και οι αντιδράσεις της ελληνικής αγοράς

Συντονισμός: Γ. Δουκίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής τoυ Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN)

  • Π. Αντωνάκου, General Manager Microsoft Greece, Cyprus and Malta
  • Σ. Συρμακέζης, Head of Retail and Digital Banking, Credicom
  • Ρ. Μηλαθιανάκη, Γενική Διευθύντρια Υπηρεσιών Πληροφορικής, Cluster PMI N.A Ευρώπης, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ

 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ


H παρακολούθηση είναι Δωρεάν!

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in