Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

Διεθνής Διάκριση των φοιτητών του executive MBA!

 • Εμφανίσεις: 22

Ως αναπόσπαστο τμήμα του μαθήματος της Στρατηγικής με διδάσκοντα τον καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, οι φοιτητές του Executive MBA έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις εμπειρίες τους, συμμετέχοντας στο Business Strategy Game, το πιο δημοφιλές διεθνώς παιχνίδι στρατηγικής.

Στο πλαίσιο του Strategy Game, οι φοιτητές του Executive MBA χωρίζονται σε ομάδες, καθεμία από τις οποίες αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας προσομοιωμένης επιχείρησης. Οι ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για μια σειρά ετών ώστε να προκύψει η τελική νικήτρια. Τον Δεκέμβριο του 2022 η ομάδα «DeusXMachina», κέρδισε το Strategy Game μεταξύ των φοιτητών του Executive MBA.

Στη νικήτρια ομάδα δόθηκε στη συνέχεια η δυνατότητα να συμμετέχει την άνοιξη του 2023 στον διεθνή διαγωνισμό στον οποίο προσκαλούνται οι πρώτες ομάδες από Πανεπιστήμια και Business Schools από όλον τον κόσμο. Τα μέλη της «DeusXMachina» είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στη στρατηγική απέναντι σε ταλαντούχους συμμετέχοντες 10 αντίπαλων ομάδων από άλλα πανεπιστήμια όπως από το George Mason University (USA), University of South Carolina (USA), Universidad de Lima (Peru), Trinity Western University (Canada),  και άλλα διεθνή Πανεπιστήμια.

Περισσότερα

Το Executive MBA του ΟΠΑ φιλοξένησε τον ηγέτη του ομίλου ΟΤΕ κο Μιχάλη Τσαμάζ

 • Εμφανίσεις: 61

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Σαρόγλειο Μέγαρο, οι φοιτητές και οι απόφοιτοι του Executive MBA υποδέχθηκαν τον ηγέτη του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της χώρας, κύριο  Μιχάλη Τσαμάζ.

Σε μια εμπνευσμένη ομιλία με τίτλο: ‘OTE’s Transformation Journey: From “Managing in Times of National Crisis” to Becoming a Digital Telco’, ο κος Michael Tsamaz περιέγραψε το πώς ο όμιλος όχι μόνο επεβίωσε της κρίσης αλλά και εξήλθε ενισχυμένος αναπτύσσοντας ένα νέο όραμα να μετεξελιχθεί σε ‘ψηφιακή τηλεπικοινωνιακή επιχείρηση’.

Εξήγησε μάλιστα ότι σήμερα ο όμιλος υλοποιεί ένα νέο όραμα για το 2030, το οποίο είναι να μετεξελιχθεί σε ‘Sustainable Digital Service Provider’.

Περισσότερα

Λαμπερή απονομής πτυχίων από το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Εμφανίσεις: 77

Σε μια λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η Ορκωμοσία των αποφοίτων της 23ης σειράς του προγράμματος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος καθώς και ο Διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA), Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης.

Περισσότερα

17ο Global MBA Trophy 2023

 • Εμφανίσεις: 153

H ομάδα ιστιοπλοΐας του συλλόγου των αποφοίτων και φοιτητών του Executive MBA, AUEB MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συναγωνίστηκε με τα κορυφαία MBA Alumni Business Schools του κόσμου στο 17ο Global MBA Trophy 2023!

Το Global MBA Trophy αποτελεί ένα διεθνή θεσμό που διοργανώνεται από το London Business School και περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκούς αγώνες σε διάφορα μέρη του κόσμου στους οποίους λαμβάνουν μέρος απόφοιτοι και φοιτητές των καλύτερων διεθνών σχολών διοίκησης επιχειρήσεων.

Η φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα από τις 18 μέχρι και τις 22 Απριλίου με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Συμμετείχαν 24 πληρώματα από κορυφαία Business Schools από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών το London Business School, το INSEAD, το Cambridge, το Imperial, το HEC Paris, το MIT, το Tuck, το WHU Otto Beisheim School, το Oxford, το SDA Bocconi, το, το Wharton, IE Madrid και άλλα.

Περισσότερα

Κοπή πίτας των αποφοίτων του executive MBA - 2023

 • Εμφανίσεις: 64

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου των αποφοίτων του Executive MBA για το 𝟐𝟎𝟐𝟑 στο IL Giardino Garden Café Restaurant, ένας υπέροχος χώρος εκδηλώσεων στο Γουδί μέσα στο πράσινο. Μετά από 2 χρόνια απόστασης και διαδικτυακών εκδηλώσεων περισσότεροι από 150 απόφοιτοι, φοιτητές καθώς και μία ομάδα Καθηγητών του προγράμματος μας τίμησαν με την παρουσία του κάνοντας την βραδιά πολύ ξεχωριστή!                              

Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης και απόφοιτος του προγράμματος ήταν ο κος Κώστας Ιωαννίδης, ιδρυτής της Business Coaching.

Ο οποίος ετοίμασε αποκλειστικά για το πρόγραμμα μία ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα Creative Design Thinking και προσέφερε ένα μοναδικό δώρο για την τυχερή σειρά που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας: ένα βιωματικό σεμινάριο με τίτλο “Δεξιότητες Διαπροσωπικής Επικοινωνίας”.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών/φοιτητριών στη Συνέλευση του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων

 • Εμφανίσεις: 197

Δείτε εδώ την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Εκλογών για την ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών/φοιτητριών στη Συνέλευση του  Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων

Η Lamda Development υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 329

Οι φοιτητές των δύο ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την επένδυση της Lamda Development στο Ελληνικό. Μετά από μια ψηφιακή ξενάγηση στην μελλοντική εικόνα της εμβληματικής αυτής επένδυσης, τους φοιτητές υποδέχθηκαν  ο κύριος Μάνθος Παπαματθαίου, Senior Business Development Manager at Lamda και η κυρία Alicia Bourla Development Manager at LAMDA Development. Τα δύο στελέχη απάντησαν σε ερωτήσεις των φοιτητών αναφορικά με το μέλλον της επένδυσης αλλά και τη δυνητική της συμβολή στην ελληνική οικονομία.

To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την Lamda Development, την κυρία Μαρία Χριστίνα Γρίβα  και τα στελέχη Lamda, για τη θερμή υποδοχή και τον χρόνο που διέθεσαν στους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων.

Η COSCO υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 236

Ο κύριος Παναγιώτης Ζερεφός, Οικονομικός Διευθυντής και ο κύριος Τάσος Βαμβακίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Piraeus Container Terminal S.A - China Ocean Shipping Company, Limited – COSCO υποδέχθηκαν τους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων, μετά από ξενάγηση που τους έγινε στους χώρους του Terminal.

Τα δύο στελέχη παρουσίασαν το όραμα της COSCO για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της ΕΕ, καθώς και τις προοπτικές του. Παράλληλα, απάντησαν σε ερωτήσεις των φοιτητών.

To Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την COSCO και τα στελέχη της, για τη θερμή υποδοχή και τον χρόνο που διέθεσαν στους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων.

Οι φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

 • Εμφανίσεις: 227

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδέχθηκε τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητή Β. Παπαδάκη, τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli, καθώς και τους φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ. 

Περισσότερα

Οι φοιτητές του Executive MBA του W&M και του ΟΠΑ φιλοξενήθηκαν από Athens Center for Innovation & Entrepreneurship (ACEIn) του Ο.Π.Α.

 • Εμφανίσεις: 219

Τις απογευματινές ώρες οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Athens Center for Innovation & Entrepreneurship (ACEIn) του Ο.Π.Α. Εκεί, η Αν. Καθηγήτρια του ΟΠΑ Κατερίνα Πραματάρη  παρουσίασε στους επισκέπτες φοιτητές και τους συνοδούς τους το επιχειρηματικό τοπίο στην Ελλάδα για νεοφυείς επιχειρήσεις (startups). Παράλληλα παρουσίασε τις δράσεις που αναλαμβάνουν Πανεπιστήμια, όπως το Ο.Π.Α., για να ενθαρρύνουν τους φοιτητές και αποφοίτους τους να κινηθούν σε μια πιο επιχειρηματική κατεύθυνση.

Η Viva Wallet υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary οι οποίοι φιλοξενούνται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 • Εμφανίσεις: 185

Οι φοιτητές του W&M ενός από τα πιο ιστορικά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Viva Wallet στο Μαρούσι, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από τον συνιδρυτή και CIO κ. Μάκη Αντύπα και τον κ. Γιάννη Λάριο, VP Strategy & Business Development στη Viva Wallet. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι φοιτητές έμαθαν για την εξελικτική πορεία της Viva Wallet, τις δυσκολίες που η εταιρία υπερέβη για να καταστεί αυτή τη στιγμή το πρώτο Eλληνικό Unicorn, καθώς και τις επιλογές στρατηγικής που οδήγησαν στο παρόν.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά την Viva Wallet για την υποδοχή και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις που κατέδειξαν τον δυναμισμό τόσο της ίδιας της εταιρείας όσο και του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο ΟΤΕ φιλοξένησε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 215

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και μέλη της ανώτατης διοικητικής ομάδας του Οργανισμού υποδέχθηκαν τον Αντιπρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Παπαδάκη, μαζί με τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli, την Dean of MBA Programs και τους φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ.

Οι αμερικανοί φοιτητές μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κο Τσαμάζ και την ανώτατη διοικητική ομάδα του ΟΤΕ το πρόγραμμα μετασχηματισμού του Οργανισμού της τελευταίας δεκαετίας.

Περισσότερα

Οι φοιτητές του Executive MBA του W&M και του ΟΠΑ φιλοξενήθηκαν από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

 • Εμφανίσεις: 207

Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary των ΗΠΑ μαζί με φοιτητές του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Rajiv Kohli και Β. Παπαδάκη, καθώς και με την Dean of MBA Programs του W&M κυρία Carlane Pittman, κήρυξαν την έναρξη εργασιών. Επίσης, παρακολούθησαν ομιλίες από τους κ. Νίκο Κοσκολέτο, CFO του Athex Group, τον κ. Θεόδωρο Ζάρρο, CTO του Athex Group και την κυρία Δουκάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού. Την εκδήλωση έκλεισε ο Καθηγητής του ΟΠΑ κ. Γεώργιος Δουκίδης, ο οποίος παρουσίασε έρευνα για την ψηφιακή ετοιμότητα (digital readiness) των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Το ΟΠΑ ευχαριστεί θερμά την το ΧΑΑ και τα στελέχη του για τη φιλοξενία και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις.

Το ΟΠΑ, η Τράπεζα Ελλάδος και ο ΙΟΒΕ Φιλοξένησαν τους φοιτητές και τους Καθηγητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary των ΗΠΑ.

 • Εμφανίσεις: 217

Ένα από τα πιο ιστορικά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, το William and Mary για μια ακόμα φορά φιλοξενείται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά την επίσκεψή τους οι συνοδοί των φοιτητών του W&M Καθηγητής κος Rajiv Kohli, και Dr Carlane Pittman, οι φοιτητές του Executive MBA του W&M, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, φιλοξενήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εκεί, παρακολούθησαν παρουσιάσεις για την ελληνική οικονομία, επικεντρώνοντας στην ελληνική κρίση, την κρίση της πανδημίας και την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, από την Δρ. Μαριάνθη Αναστασάτου, Οικονομολόγο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τη σκυτάλη πήρε ο Καθηγητής του ΟΠΑ Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, ο οποίος εστίασε στο περιβάλλον των επιχειρήσεων, τους κλάδους που συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία και συζήτησε προτάσεις στρατηγικής για επένδυση/ενίσχυση συγκεκριμένων τομέων της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική.

Το ΟΠΑ ευχαριστεί θερμά την Τράπεζα Ελλάδος και τον ΙΟΒΕ για τη φιλοξενία και τις εξαιρετικές παρουσιάσεις για το πρόσφατο παρελθόν, το παρόν, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σημαντική Διάκριση για το Executive MBA του ΟΠΑ, από την έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal για το 2022

 • Εμφανίσεις: 632

Για μια ακόμα φορά το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Executive MBA προγραμμάτων στη Δ. Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα για το 2022 κατατάχθηκε στην 21η Θέση, κερδίζοντας 5 θέσεις έναντι της αξιολόγησης του 2021.

Λίγο πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως το Warwick Business School (14η θέση). Το Executive MBA του ΟΠΑ αξιολογείται πιο ψηλά στη λίστα κατάταξης από τα Executive MBAs κορυφαίων Business Schools, όπως το Imperial College London (24η θέση), το University of Oxford, Said Business School (29η θέση), University of Cambridge Judge School of Business (34η Θέση), Stockholm School of Economics (22η θέση) κ.α.

Το Executive MBA, φιλοδοξεί να βελτιώνει συνεχώς τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται σε διοικητικά στελέχη και να προσφέρει υψηλής στάθμης και διεθνούς αναγνώρισης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα εδώ: https://www.best-masters.com/ranking-master-executive-mba-in-western-europe.html

 

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in