Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

 • Εμφανίσεις: 63

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023! 

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Διοίκηση  Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) απευθύνεται σε κατόχους τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ, της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4485/2017, που ήδη εργάζονται και σκοπεύουν να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές, διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη: (Executive Master in Business Administration- Executive MBA).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Apivita υποδέχθηκε φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 86

Η Apivita υποδέχθηκε 17 φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University καθώς και τον καθηγητή τους κ. Rajiv Kohli στο εργοστάσιό της στο Μαρκόπουλο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, παρουσιάσεις από τον κ. Τάσο Τσουκαλά, Head of Apivita HR, Education & Sustainability καθώς και τον κ. Σωτήρη Πάστρα, CSR Manager. Αυτές εστίαζαν σε θέματα βιωσιμότητας, ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο των καλλυντικών, καθώς η APIVITA είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία που κατάφερε ποτέ να της απονεμηθεί η πιο αναγνωρισμένη πιστοποίηση παγκοσμίως, η οποία δίνεται σε εταιρείες που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Σημαντικό τμήμα της ημέρας ήταν η επίσκεψη στα μελίσσια της Apivita και η εξαιρετική περιγραφή του τρόπου ζωής και ανάπτυξης της κοινωνίας της μέλισσας. Οι αποικίες των μελισσών είναι γνωστές ως υπερ-οργανισμοί και λειτουργούν σαν μια καλά οργανωμένη, αυτό-συντηρούμενη κοινωνία που διέπεται από το ανώτερο κοινό καλό. 

Περισσότερα

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 134

Οι φιλοξενούμενοι φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Rajiv Kohli και Β. Παπαδάκη κήρυξαν την έναρξη εργασιών και παρακολούθησαν ομιλίες από τους Σωκράτη Λαζαρίδη, CEO ATHEX, και Ροζίτα Τερλιξίδου, CEO's office at ATHEX, με θέμα: Stock Markets Outlooks, the Present, and Challenges. Επιπρόσθετα ο κ. Δημήτρης Καραϊσκάκης, COO ATHEX και Δημήτρης Γαρδέλης, IT Systems Development Director at ATHEX, έδωσαν ομιλία με θέμα: ATHEX Digital Strategy.

Τέλος, ο καθηγητής του ΟΠΑ κ. Γεώργιος Δουκίδης, έδωσε ομιλία με θέμα: Digital Transformation in the post-Covid Era,  στην οποία παρουσίασε τέσσερις πραγματικές μελέτες περιπτώσεων ψηφιακού μετασχηματισμού ελληνικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα

Ψηφιακή επίσκεψη στο Pfizer Global Center for Digital Innovation στη Θεσσαλονίκη

 • Εμφανίσεις: 91

Οι φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ επισκέφθηκαν ψηφιακά το Pfizer Global Center for Digital Innovation στη Θεσσαλονίκη (https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/).

To GCDI ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 300 εργαζόμενους και εστιάζει σε καινοτομικά νέα προϊόντα υποστηρίζοντας την ψηφιακή στρατηγική της Pfizer.

Περισσότερα

Επίσκεψη στον ΟΤΕ των φοιτητών του Executive MBA του William and Mary University και του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 122

Οι φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ τον ΟΤΕ και συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Τσαμάζ και τα μέλη της ανώτατης διοίκησης του Οργανισμού. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και η ανώτατη διοικητική ομάδα του Οργανισμού  υποδέχθηκαν τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές Μπουραντώνη και Παπαδάκη, μαζί με τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli και τους 17 φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ. 

Περισσότερα

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης των φοιτητών του Executive MBA του William and Mary University και του Executive MBA του ΟΠΑ (2)

 • Εμφανίσεις: 87

Οι φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδέχθηκε τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητή Β. Παπαδάκη, τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli, καθώς και τους 17 φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ. 

Περισσότερα

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους φοιτητές της 24ης σειράς του προγράμματος

 • Εμφανίσεις: 490

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους νέους του φοιτητές την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, σε μια βραδιά καλωσορίσματος που έλαβε χώρα στο νέο κτίριο του ΟΠΑ με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, εξωτερικός χώρος, αποστάσεις).

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση των Επικ. Καθηγητριών του ΟΠΑ κ.κ. Νικάνδρου και Καραντινού. Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους, τον ενθουσιασμό και τους στόχους τους μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, συνεργασίας και έκφρασης.

Περισσότερα

Β. Παπαδακης: Η πανδημία φεύγει… οι Εξαγορές και Συγχωνεύσεις έρχονται!

 • Εμφανίσεις: 153

Του Β. Παπαδάκη, Καθηγητή Στρατηγικής Διοίκησης & Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το 2020 ήταν ένα έτος αρνητικών επιδόσεων ως προς τον αριθμό και την αξία των παγκόσμιων Εξαγορών και Συγχωνεύσεων (Ε&Σ), καθώς η πανδημία τις εξανέμισε. Η διαφαινόμενη έξοδος από αυτήν αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για Ε&Σ τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Εμβληματικές Ε&Σ, όπως αυτή της MGM (των κινηματογραφικών στούντιο των ταινιών James Bond) από την Amazon έναντι $8,45 δισ., δίνουν τον τόνο των εξελίξεων.

Μπορεί οι Εξαγορές και Συγχωνεύσεις να γίνονται και πάλι δημοφιλείς, αλλά η υλοποίησή τους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Όμως, και στη χώρα μας η πρόσφατη ανακοίνωση της εξαγοράς της Chipita από τη Mondelēz πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Διαφορετικές κινήσεις στρατηγικής θα υιοθετηθούν από διαφορετικές επιχειρήσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Διεθνής Διάκριση των φοιτητών του executive MBA

 • Εμφανίσεις: 305

Ως αναπόσπαστο τμήμα του μαθήματος της Στρατηγικής με διδάσκοντα τον καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, οι φοιτητές του Executive MBA έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, συμμετέχοντας στο Business Strategy Game, το πιο δημοφιλές διεθνώς παιχνίδι στρατηγικής.

Στα πλαίσια του Strategy Game οι φοιτητές του Executive MBA χωρίζονται σε ομάδες, κάθε μια από τις οποίες αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας προσομοιωμένης επιχείρησης. Οι ομάδες ανταγωνίζονται για μια σειρά ετών ώστε να προκύψει η τελική νικήτρια. Τον Δεκέμβριο του 2020 η ομάδα Centum κέρδισε το Strategy Game μεταξύ των φοιτητών του Executive MBA.

Περισσότερα

Τεχνητή Νοημοσύνη για τη λήψη αποφάσεων

 • Εμφανίσεις: 243

To Executive MBA θα επιθυμούσε να ευχαριστήσει τον κο Ανδρέα Ζάρρα για το ιδιαίτερα χρήσιμο σεμινάριο που πρόσφερε το Σάββατο 8/5/2021, στους φοιτητές και αποφοίτους του Executive MBA.

Αυτό είχε σαν στόχο να παρουσιάσει το ιδιαίτερα επίκαιρο αντικείμενο της Τεχνητής Νοημοσύνης και πώς μπορεί να βοηθήσει τους σύγχρονους οργανισμούς να λαμβάνουν πιο ορθολογικές αποφάσεις. Παρουσιάστηκαν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στις λειτουργίες του μάρκετινγκ και των πωλήσεων και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν πώς σημαντικές αναλυτικές τεχνικές όπως εξερεύνηση δεδομένων πωλήσεων, ανάλυση καλαθιού αγορών και πρόβλεψη διαφυγόντων πελατών (churn prediction) μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BLOCKCHAIN – CRYPTOCURRENCIES

 • Εμφανίσεις: 326

Το Executive MBA πραγματοποίησε την Τετάρτη 14.04.2021 άλλο ένα εξειδικευμένο και χρήσιμο σεμινάριο για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του. Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες υποστήριξαν και αυτή τη φορά τη νέα ενέργεια του Executive MBA – Executive Leadership Seminars!

Η αγορά του blockchain, κυρίως μέσω του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, αποτελεί έναν ολοένα και πιο σημαντικό πόλο του χρηματοπιστωτικού τομέα. Προκειμένου να αναγνωριστεί η αξία της τεχνολογίας του blockchain και ο αντίκτυπος που θα έχει, κρίνεται απαραίτητη η κατανόηση μιας σειράς θεμάτων όπως η έννοια της αποκέντρωσης, οι μηχανισμοί συναίνεσης, τα κίνητρα, η έννοια της κρυπτογράφησης, και τα συστήματα peer-to-peer.

Ευχαριστούμε πολύ τους εισηγητές του σεμιναρίου, κ. Δράκο Κωνσταντίνο, καθηγητή Χρηματοοικονομικής και Αντιπρύτανη του ΟΠΑ, καθώς και τον κ. Μπαλλή Αντώνη Διδάκτορα Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ, για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίασή τους.

Συστήματα Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων 2020-2021 – Μάθημα επιλογής 3ης περιόδου

 • Εμφανίσεις: 301

Στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής «Συστήματα Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων» που διδάσκει ο Καθηγητής Μάνατζμεντ κος Δημήτρης Μπουραντάς, οι φοιτητές του Executive MBA διδάχθηκαν τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σχετικά με τη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, τα συστήματα προσλήψεων, αξιολόγησης και απόδοσης, αμοιβών και κινήτρων και τον προγραμματισμό καριέρας μέσα από την ανάπτυξη του προσωπικού.

Σημαντικό τμήμα του μαθήματος υπήρξαν και οι προσκεκλημένοι ομιλητές, επαγγελματίες από μεγάλες πολυεθνικές και μη εταιρίες με εξειδίκευση και εμπειρία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Περισσότερα

Σεμινάριο Διαχείρισης Άγχους (Stress management) για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Executive MBA

 • Εμφανίσεις: 321

Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2021 το πρώτο από μια σειρά εξειδικευμένων και ωφέλιμων σεμιναρίων για τους φοιτητές αλλά και τους απόφοιτους του προγράμματος.

Εισηγητής ήταν ο κος Κώστας Σημάτος και το θέμα που αναλύθηκε ήταν η «Διαχείριση Άγχους - Stress Management»: η ανατομία του άγχους και τρόποι αντιμετώπισης του.

Περισσότερα

Σημαντική Διάκριση για το Executive MBA από την έγκυρη λίστα κατάταξης Eduniversal

 • Εμφανίσεις: 419

Για μια ακόμα φορά το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Executive MBA προγραμμάτων στη Δ. Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα για το 2021 κατατάχθηκε στην 26η Θέση, κερδίζοντας 4 θέσεις έναντι της προηγούμενης αξιολόγησης και αξιολογούμενο με 4 αστέρια (4*).

Λίγο πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως το Imperial College London (22η θέση) και το Unv. Catholique de Louvain (24η θέση).

Περισσότερα

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in