Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

Δημήτρης Μπουραντάς: Μάθημα ηγεσίας από τη διαχείριση της πανδημίας

 • Εμφανίσεις: 22

Του Δημήτρη Μπουραντά

Η χώρα μας, παρά το ότι πέρασε τη δεκαετή οικονομική κρίση, τα σημαντικά προβλήματα του μεταναστευτικού με ένα κράτος πολύ λιγότερο σύγχρονο και αποτελεσματικό, την τεράστια πολυνομία και γραφειοκρατία, έγινε παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Πράγματι, τα αποτελέσματα (ποσοστό θανάτων και κρουσμάτων στον πληθυσμό) ήταν πολλές φορές καλύτερα από όλες τις ισχυρές οικονομικά χώρες, με σύγχρονες δομές δημόσιας διοίκησης και ανεπτυγμένα συστήματα υγείας. Αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις προφανώς δεν ήταν τυχαίες, αλλά αποτέλεσμα υποδειγματικών πρακτικών ηγεσίας και μάνατζμεντ από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε πολύτιμα μαθήματα ως πολίτες, πολιτικοί και στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων. Μπορούμε να μάθουμε με την έννοια της αλλαγής τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς ώστε να επιτυγχάνουμε παγκόσμιες επιδόσεις και να πρωτοπορούμε σε όλους τους τομείς.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους φοιτητές της 23ης σειράς του προγράμματος

 • Εμφανίσεις: 64

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους νέους του φοιτητές την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, σε μια βραδιά καλωσορίσματος που έλαβε χώρα στο νέο κτίριο του ΟΠΑ με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, εξωτερικός χώρος, αποστάσεις).
Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση των Επικ. Καθηγητριών του ΟΠΑ κ.κ. Νικάνδρου και Καραντινού. Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους, τον ενθουσιασμό και τους στόχους τους μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, συνεργασίας και έκφρασης.

Περισσότερα

Γιώργος Δουκίδης: Άνεργοι το 40% των πτυχιούχων

 • Εμφανίσεις: 38

Του Γεώργιου Δουκίδη, Καθηγητή Τμήματος ΔΕΤ, ΟΠΑ

Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων πτυχιούχων, παραδέχεται ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και μέλος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιώργος Δουκίδης. Σχεδόν το 40% των πτυχιούχων είναι άνεργοι τη στιγμή που οι επιχειρήσεις της χώρας αναζητούν στελέχη με υψηλή εξειδίκευση. Για το λόγο αυτό οι πτυχιούχοι της χώρας χρειάζονται... μαζική... εξειδίκευση.

Ο καθηγητής του ΟΠΑ, σημειώνει ακόμη στο Liberal ότι η χώρα πάσχει ακόμη από μεσαία στελέχη καθώς απουσιάζει παντελώς η τεχνική κατάρτιση. Η Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με το κ. Δουκίδη, το «εκμεταλλεύθηκε» αυτό τις τελευταίες δεκαετίες υποβαθμίζοντας την μεσαία τεχνολογική εκπαίδευση. Αντίθετα κυριάρχησε η αρχή, πάρε ένα πτυχίο και κορνίζωσε το...

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Open day - Παρασκευή, 15.05.2020 στις 18.00!

 • Εμφανίσεις: 792
 • Παρουσίαση του προγράμματος από τον Διευθυντή Καθηγητή Στρατηγικής κ. Παπαδάκη Βασίλη.
 • Συζήτηση σχετικά με τους υποψήφιους του προγράμματος, προϋποθέσεις και προσδοκίες
 • Ενημέρωση σχετικά με τις αιτήσεις και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε
 • Ερωτήσεις και συζήτηση με καθηγητές και απόφοιτους του προγράμματος

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω online πλατφόρμας. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας σταλεί το link της παρουσίασης.

 

Ανακοίνωση - Για προληπτικούς λόγους το γραφείο θα παραμείνει κλειστό

 • Εμφανίσεις: 376

Το γραφείο της γραμματείας του Executive MBA θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους μέχρι νεωτέρας.

Στοιχεία επικοινωνίας εξ αποστάσεως:

Διεύθυνση: Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33 Αθήνα 113 62
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: + 30 6974026377 

Το σύστημα των αιτήσεων παραμένει ανοιχτό κανονικά. Μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας και είτε να στείλετε τα έγγραφα ταχυδρομικώς είτε να αναμένετε ενημέρωση από την κυρία Λαμπροπούλου για να παραδώσετε τα έγγραφα σας μόλις επιστρέψουμε. Για την όποια εξέλιξή θα αναρτηθεί νέα ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

 

 

Διαχείριση Άγχους (Stress Management) στο Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 559

Καραλάζου ΘωμαήΑδιαμφισβήτητα λόγω Κορωνοϊού και άλλων γεγονότων διάγουμε μια από τις πιο αγχωτικές περιόδους των πρόσφατων ετών. Η αποτελεσματική διαχείριση του άγχους μας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι φοιτητές του 2ου έτους του Executive MBA του ΟΠΑ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο (εκτός των τυπικών μαθημάτων του προγράμματος σπουδών), με θέμα τη Διαχείριση του άγχους.

Διδάσκουσα η κυρία Καραλάζου Θωμαή, ψυχολόγος. Στα πλαίσια του σεμιναρίου η κυρία Καραλάζου τόνισε ότι το άγχος είναι ένας υγιής βιολογικός επιβιωτικός μηχανισμός, πρέπει όμως να το διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά. Για τούτο πρότεινε στους φοιτητές κάποιες καλές πρακτικές διαχείρισης άγχους.

Για όσους ενδιαφέρονται, οι βασικές σημειώσεις της κυρίας Καραλάζου, οι οποίες είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ, μπορούν να ανακτηθούν από την ιστοσελίδα του Executive MBA σε μορφή pdf, πατώντας εδώ.

Εκδήλωση για τις οικογενειακές επιχειρήσεις

 • Εμφανίσεις: 423

Γιατί μόνο μια στις δέκα οικογενειακές επιχειρήσεις φτάνουν στην τρίτη Γενιά διαδοχής; Σε ομιλία που διοργανώθηκε από το Executive MBA του ΟΠΑ με κεντρικούς ομιλητές τον καθηγητή του UCLAN και Fellow στο Cambridge University κο Παννίκο Πουτζιουρή και τον κο Νικόλα Λουμίδη (μέλος 3ης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης), συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και οι οικογένειες που είναι συνδεδεμένες με αυτές.

Περισσότερα

Τελετή Ορκωμοσίας των Αποφοίτων της 20ης Σειράς 2017-2019

 • Εμφανίσεις: 374

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ η Ορκωμοσία των Αποφοίτων της 20ης Σειράς 2017-2019 του Executive MBA.

Τον χαιρετισμό προς τους πτυχιούχους απεύθυνε ο Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής κ. Δημήτρης Μπουραντώνης και ακολούθησε ο χαιρετισμός και οι ευχές του Διευθυντή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA), Καθηγητής κ. Βασίλειος Παπαδάκης.

Η φετινή ορκωμοσία ήταν ξεχωριστή καθώς τις βραβεύσεις των καθηγητών «Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» της σειράς ακολούθησαν και οι βραβεύσεις των καθηγητών για τη «Σημαντική τους Προσφορά» στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του Προγράμματος μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα

Κοπή πίτας για το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Εμφανίσεις: 1072

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, περίπου 200 απόφοιτοι και φοιτητές του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με τους καθηγητές τους έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κος Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Βeat. Με μια ξεχωριστή παρουσίαση ο κος Δρανδάκης περιέγραψε την επιχειρηματική ‘Οδύσσεια’ της Beat από την καρδιά της Αθήνας στην παγκόσμια αγορά και προσέφερε στους παρευρισκόμενους πολύτιμα διδάγματα αναφορικά με το ‘επιχειρείν’.
Ευχαριστούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star που φιλοξένησαν την εκδήλωση στα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους.

Περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

 • Εμφανίσεις: 18978

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021!

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη: Executive Μaster in Business Administration απευθύνεται σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που ήδη εργάζονται και σκοπεύουν να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές, διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη: (Executive Master in Business Administration- Executive MBA).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Χρήστος Ταραντίλης: Silver economy, μια πρόκληση για την Ελλάδα

 • Εμφανίσεις: 332

Του  Χρήστου Ταραντίλη, Βουλευτή Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποτελεί κοινοτοπία η αναφορά στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνον η χώρα μας, αλλά και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ενωση. Υπολογίζεται ότι το 40% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περίπου 200 εκατομμύρια άτομα, είναι ηλικίας 50 ετών και άνω, ποσοστό με σταθερά ανοδική τάση. Η γήρανση του πληθυσμού, ως αποτέλεσμα της μείωσης των γεννήσεων και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες προκλήσεις για μια οικονομία λόγω των σημαντικότατων πόρων του κρατικού προϋπολογισμού που απορροφούνται από τα κρατικά συστήματα υγείας και συνταξιοδότησης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

To Executive MBA υποδέχθηκε τους φοιτητές της 22ης σειράς

 • Εμφανίσεις: 492

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους νέους του φοιτητές την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, σε μια βραδιά καλωσορίσματος που έλαβε χώρα στο νέο κτίριο του ΟΠΑ.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση της Επικ. Καθηγήτριας κας Νικάνδρου και την πολύτιμη βοήθεια της Επικ. Καθηγήτριας κας Καραντινού. Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους, τον ενθουσιασμό και τους στόχους τους μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, συνεργασίας και έκφρασης.

Περισσότερα

Υψηλό κόστος συμμόρφωσης στο φορολογικό πλαίσιο

 • Εμφανίσεις: 1106

Του Κωνσταντίνου Καραμάνη, Καθηγητή Τμήματος ΟΔΕ, ΟΠΑ

Ο κώδικας φορολογίας εισοδήματος (ΚΦΕ) και ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) που ψηφίστηκαν το 2013 διακρίνονται από σύγχρονη φιλοσοφία και σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσαν τομή, αν και νομοθετήθηκαν κάτω από πιεστικές συνθήκες. Σήμερα, με την εμπειρία υπερ-πενταετούς εφαρμογής, χρειάζονται λελογισμένες βελτιωτικές παρεμβάσεις και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει ήδη σχετικό νομοθέτημα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Βρίσκει λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό οργανισμών

 • Εμφανίσεις: 1072

Του Γεώργιου Δουκίδη, Καθηγητή Τμήματος ΔΕΤ, ΟΠΑ

Ψηφιακοί «μετασχηματισμοί», εικονικές επιχειρήσεις, fintech υπηρεσίες. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αφορούν σήμερα τη ζωή μας; Και πώς συνδέονται με τις τοπικές οικονομίες και τα διεθνή τραπεζικά συστήματα; Μοιάζει αλήθεια εντυπωσιακή η δήλωση του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Δουκίδη ότι το 2020 θα υπάρχουν παγκοσμίως 50 δισεκατομμύρια συσκευές γύρω μας διασυνδεδεμένες και 1 τρισεκατομμύριο αισθητήρες για να συλλέγουν, να επεξεργάζονται και να ανταλλάσσουν δεδομένα από το περιβάλλον τους. Τα αντίστοιχα νούμερα το 2030 αναμένεται να είναι 500 δισεκατομμύρια και 100 τρισεκατομμύρια!

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr
τηλ: 210 8828474, 210 8203638 
φαξ: 210 8828474

Log in