Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

Το Executive MBA του ΟΠΑ επισκέφθηκε το Ναύπλιο με τον Δ.Σ της Edenred κο Κολοβό

 • Εμφανίσεις: 25

Οι δευτεροετείς φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ ταξίδεψαν στο Ναύπλιο σε μια εκπαιδευτική εκδρομή με προσκεκλημένο ομιλητή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edenred κο Κολοβό. Ήταν μια ουσιαστική και εποικοδομητική εμπειρία για όλους καθώς συζητήθηκαν θέματα που αφορούν όχι μόνο τη στρατηγική, αλλά και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός business plan.

Ο κος Κολοβός με την ειλικρίνειά του καθώς και την άμεση και τεκμηριωμένη απάντηση στα πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι φοιτητές του Executive MBA, κέρδισε το ακροατήριο.

Η επίσκεψη έκλεισε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από την μαθησιακή εμπειρία που προσέφερε το Executive MBA στους φοιτητές του.

Τελετή Ορκωμοσίας των Αποφοίτων της 22ης Σειράς 2019-2021

 • Εμφανίσεις: 166

Την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ η Ορκωμοσία των Αποφοίτων της 22ης Σειράς 2019-21 του Executive MBA.

Χαιρετισμό προς τους πτυχιούχους απηύθυνε ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Υποδομών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος και η Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Αναπ. Καθηγήτρια Αγγελική Πουλυμενάκου ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός και οι ευχές του Διευθυντή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA), Καθηγητή Βασίλειου Παπαδάκη.

Περισσότερα

Οι απόφοιτοι του Executive MBA άνοιξαν τα πανιά τους ανταγωνιζόμενοι τους αποφοίτους των καλύτερων ΜΒΑ του κόσμου!

 • Εμφανίσεις: 170

H ομάδα ιστιοπλοΐας του συλλόγου των αποφοίτων του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συναγωνίζεται με τα κορυφαία MBA Alumni Business Schools του κόσμου στο 16ο Global MBA Trophy 2022.

Το London Business School σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος φιλοξένησαν τη 16η διοργάνωση «Global MBA Trophy 2022» στις εγκαταστάσεις του  Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, στο Μικρολίμανο, στην Ελλάδα. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη, γυναίκες και άντρες καθώς και επιτυχημένους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε και πάλι μετά από μια μικρή διακοπή λόγω της πανδημίας.

Περισσότερα

The Global MBA Trophy 2022

 • Εμφανίσεις: 115

Η ομάδα ιστιοπλοΐας του Συλλόγου Αποφοίτων του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συμμετάσχει στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα The Global MBA Trophy 2022,  ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα μεταξύ 7 και 9 Απριλίου 2022 στην Ελλάδα (Μικρολίμανο Πειραιά).

Η ομάδα των αποφοίτων και φοιτητών του Executive MBA θα εκπροσωπήσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο διεθνή αυτό αγώνα των MBAs, στον οποίον συμμετέχουν το London Business School, το INSEAD, το Cambridge, το Columbia, το Cornell, το HEC Paris, το Kellog School of Business Northwestern University, το Stern School of Business, New York University, το Oxford, το Bocconi, το Darmouth, το Wharton και άλλα κορυφαία business schools.

Γ. Δουκίδης "Το μέλλον των ψηφιακών πληρωμών"

 • Εμφανίσεις: 112

Του Γ. Δουκίδη, Καθηγητή Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Η τεχνολογία blockchain αποτελεί μια καινοτόμο μέθοδο καταγραφής συναλλαγών σε αποκεντρωμένα δίκτυα υπολογιστών Η αποκέντρωση είναι ίσως η σημαντικότερη καινοτομία της τεχνολογίας blockchain. Για τον λόγο αυτό η επίδραση που αναμένεται να έχει στα ψηφιακά δίκτυα τα επόμενα χρόνια συγκρίνεται συχνά με την επίδραση που είχε το διαδίκτυο στην επικοινωνία και το εμπόριο. Όπως το διαδίκτυο οδήγησε στην αποδιαμεσολάβηση disintermediation πολλών αγορών στις οποίες η πληροφορία έπαιζε σημαντικό ρόλο έτσι και η τεχνολογία blockchain αναμένεται να οδηγήσει στην αποδιαμεσολάβηση αγορών όπου η εμπιστοσύνη παίζει σημαντικό ρόλο. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η τεχνολογία αναφέρεται συχνά ότι δημιουργεί ένα διαδίκτυο εμπιστοσύνης internet of trust ή ένα διαδίκτυο αξίας internet of value.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Διαδικτυακή Συνάντηση-Διαβούλευση των Μελών της Διοικούσας Επιτροπής με τα μέλη της Εξωτερικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Executive MBA

 • Εμφανίσεις: 136

Τη Δευτέρα 14/02/2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση για το 2022 με τα μέλη της εξωτερικής συμβουλευτικής επιτροπής (Business Advisory Council) και την Ειδική Διατμηματική Επιτροπή του Executive MBA.

Ο στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η επιτροπή για τις σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στο πρόγραμμα, αλλά και για τα επιτεύγματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι. Μεταξύ άλλων είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και η επιτυχημένη επαναπιστοποίηση του προγράμματος από τον διεθνή φορέα Association of MBAs (AMBA). 

Περισσότερα

Ι. Θάνος: Πανδημία και ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις - Προκλήσεις για το μέλλον και ευκαιρίες

 • Εμφανίσεις: 124

Του Ι. Θάνου, Επίκουρου Καθηγητή Μάνατζμεντ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αναμφισβήτητα, η πανδημία διαμόρφωσε ένα πολύπλοκο και δυναμικό περιβάλλον, με πολυάριθμες απειλές και ευκαιρίες.

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν το 60% περίπου των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν από την πανδημία. Στην Ελλάδα είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, καθώς αποτελούν το 80% των επιχειρήσεων, απασχολούν περισσότερο από το 50% του συνόλου των εργαζομένων και συνεισφέρουν τα μέγιστα στο ΑΕΠ. Πώς όμως αντέδρασαν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις στην πανδημία; Ποιες είναι οι πιο σημαντικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον καθώς βαίνουμε στο τέλος της;

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Κοπή πίτας για το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Εμφανίσεις: 170

Η ανταπόκριση και φέτος ήταν μοναδική καθώς περισσότεροι από 350 φοιτητές, απόφοιτοι, Καθηγητές και φίλοι του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσαν συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση, για να ανταλλάξουν όλοι μαζί ευχές για το 2022. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κος Νίκος ΧρηστάκηςΔιευθύνων Σύμβουλος της HP, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Οι τεχνολογικές τάσεις και το πώς αλλάζουν τον κόσμο μας»

Ευχαριστούμε το ΔΣ του συλλόγου των απόφοιτών μας για τη συνεχή υποστήριξη του προγράμματος και την εταιρεία Forthright για την άρτια τεχνική υποστήριξη.

Περισσότερα

Οι φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ δοκιμάστηκαν για 23η χρονιά στο Business Strategy Game

 • Εμφανίσεις: 242

Τον Φεβρουάριο του 2022 ολοκληρώθηκαν για 23η συνεχή χρονιά οι παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων του Business Strategy Game στο Executive MBA του ΟΠΑ.

Το απαιτητικό αυτό παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο διαρκεί περίπου 4 μήνες αποτελεί πλέον θεσμό για το Executive MBA. Διαχειριστής του παιχνιδιού είναι ο Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης και Διευθυντής του Προγράμματος Βασίλης Παπαδάκης.

Στα πλαίσια του Strategy Game, οι φοιτητές χωρισμένοι σε ομάδες καλούνται να διοικήσουν μια ‘εικονική’ επιχείρηση για σειρά ετών, να ανταγωνιστούν με τους συμφοιτητές τους σε ένα διεθνές επιχειρησιακό περιβάλλον, να επινοήσουν και υλοποιήσουν την κατάλληλη στρατηγική, να μάθουν από τις λανθασμένες και σωστές αποφάσεις τους, να διασκεδάσουν και τελικά να κερδίσουν ή να χάσουν.

Περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023

 • Εμφανίσεις: 662

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023! 

Παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 10 Ιουνίου 2022!

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Διοίκηση  Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) απευθύνεται σε κατόχους τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ, της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4485/2017, που ήδη εργάζονται και σκοπεύουν να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές, διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη: (Executive Master in Business Administration- Executive MBA).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Apivita υποδέχθηκε φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 274

Η Apivita υποδέχθηκε 17 φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University καθώς και τον καθηγητή τους κ. Rajiv Kohli στο εργοστάσιό της στο Μαρκόπουλο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, παρουσιάσεις από τον κ. Τάσο Τσουκαλά, Head of Apivita HR, Education & Sustainability καθώς και τον κ. Σωτήρη Πάστρα, CSR Manager. Αυτές εστίαζαν σε θέματα βιωσιμότητας, ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο των καλλυντικών, καθώς η APIVITA είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία που κατάφερε ποτέ να της απονεμηθεί η πιο αναγνωρισμένη πιστοποίηση παγκοσμίως, η οποία δίνεται σε εταιρείες που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Σημαντικό τμήμα της ημέρας ήταν η επίσκεψη στα μελίσσια της Apivita και η εξαιρετική περιγραφή του τρόπου ζωής και ανάπτυξης της κοινωνίας της μέλισσας. Οι αποικίες των μελισσών είναι γνωστές ως υπερ-οργανισμοί και λειτουργούν σαν μια καλά οργανωμένη, αυτό-συντηρούμενη κοινωνία που διέπεται από το ανώτερο κοινό καλό. 

Περισσότερα

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 360

Οι φιλοξενούμενοι φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Rajiv Kohli και Β. Παπαδάκη κήρυξαν την έναρξη εργασιών και παρακολούθησαν ομιλίες από τους Σωκράτη Λαζαρίδη, CEO ATHEX, και Ροζίτα Τερλιξίδου, CEO's office at ATHEX, με θέμα: Stock Markets Outlooks, the Present, and Challenges. Επιπρόσθετα ο κ. Δημήτρης Καραϊσκάκης, COO ATHEX και Δημήτρης Γαρδέλης, IT Systems Development Director at ATHEX, έδωσαν ομιλία με θέμα: ATHEX Digital Strategy.

Τέλος, ο καθηγητής του ΟΠΑ κ. Γεώργιος Δουκίδης, έδωσε ομιλία με θέμα: Digital Transformation in the post-Covid Era,  στην οποία παρουσίασε τέσσερις πραγματικές μελέτες περιπτώσεων ψηφιακού μετασχηματισμού ελληνικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα

Ψηφιακή επίσκεψη στο Pfizer Global Center for Digital Innovation στη Θεσσαλονίκη

 • Εμφανίσεις: 251

Οι φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ επισκέφθηκαν ψηφιακά το Pfizer Global Center for Digital Innovation στη Θεσσαλονίκη (https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/).

To GCDI ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 300 εργαζόμενους και εστιάζει σε καινοτομικά νέα προϊόντα υποστηρίζοντας την ψηφιακή στρατηγική της Pfizer.

Περισσότερα

Επίσκεψη στον ΟΤΕ των φοιτητών του Executive MBA του William and Mary University και του Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 321

Οι φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ τον ΟΤΕ και συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Τσαμάζ και τα μέλη της ανώτατης διοίκησης του Οργανισμού. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και η ανώτατη διοικητική ομάδα του Οργανισμού  υποδέχθηκαν τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές Μπουραντώνη και Παπαδάκη, μαζί με τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli και τους 17 φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ. 

Περισσότερα

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in