Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

Ανακοίνωση - Για προληπτικούς λόγους το γραφείο θα παραμείνει κλειστό

 • Εμφανίσεις: 59

Το γραφείο της γραμματείας του Executive MBA θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους μέχρι νεωτέρας.

Στοιχεία επικοινωνίας εξ αποστάσεως:

Διεύθυνση: Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33 Αθήνα 113 62
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: + 30 6974026377 

Το σύστημα των αιτήσεων παραμένει ανοιχτό κανονικά. Μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας και είτε να στείλετε τα έγγραφα ταχυδρομικώς είτε να αναμένετε ενημέρωση από την κυρία Λαμπροπούλου για να παραδώσετε τα έγγραφα σας μόλις επιστρέψουμε. Για την όποια εξέλιξή θα αναρτηθεί νέα ανακοίνωση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

 

 

Διαχείριση Άγχους (Stress Management) στο Executive MBA του ΟΠΑ

 • Εμφανίσεις: 201

Καραλάζου ΘωμαήΑδιαμφισβήτητα λόγω Κορωνοϊού και άλλων γεγονότων διάγουμε μια από τις πιο αγχωτικές περιόδους των πρόσφατων ετών. Η αποτελεσματική διαχείριση του άγχους μας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, οι φοιτητές του 2ου έτους του Executive MBA του ΟΠΑ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο (εκτός των τυπικών μαθημάτων του προγράμματος σπουδών), με θέμα τη Διαχείριση του άγχους.

Διδάσκουσα η κυρία Καραλάζου Θωμαή, ψυχολόγος. Στα πλαίσια του σεμιναρίου η κυρία Καραλάζου τόνισε ότι το άγχος είναι ένας υγιής βιολογικός επιβιωτικός μηχανισμός, πρέπει όμως να το διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά. Για τούτο πρότεινε στους φοιτητές κάποιες καλές πρακτικές διαχείρισης άγχους.

Για όσους ενδιαφέρονται, οι βασικές σημειώσεις της κυρίας Καραλάζου, οι οποίες είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ, μπορούν να ανακτηθούν από την ιστοσελίδα του Executive MBA σε μορφή pdf, πατώντας εδώ.

Εκδήλωση για τις οικογενειακές επιχειρήσεις

 • Εμφανίσεις: 151

Γιατί μόνο μια στις δέκα οικογενειακές επιχειρήσεις φτάνουν στην τρίτη Γενιά διαδοχής; Σε ομιλία που διοργανώθηκε από το Executive MBA του ΟΠΑ με κεντρικούς ομιλητές τον καθηγητή του UCLAN και Fellow στο Cambridge University κο Παννίκο Πουτζιουρή και τον κο Νικόλα Λουμίδη (μέλος 3ης γενιάς της οικογενειακής επιχείρησης), συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και οι οικογένειες που είναι συνδεδεμένες με αυτές.

Περισσότερα

Τελετή Ορκωμοσίας των Αποφοίτων της 20ης Σειράς 2017-2019

 • Εμφανίσεις: 89

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού κτιρίου του ΟΠΑ η Ορκωμοσία των Αποφοίτων της 20ης Σειράς 2017-2019 του Executive MBA.

Τον χαιρετισμό προς τους πτυχιούχους απεύθυνε ο Αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής κ. Δημήτρης Μπουραντώνης και ακολούθησε ο χαιρετισμός και οι ευχές του Διευθυντή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA), Καθηγητής κ. Βασίλειος Παπαδάκης.

Η φετινή ορκωμοσία ήταν ξεχωριστή καθώς τις βραβεύσεις των καθηγητών «Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» της σειράς ακολούθησαν και οι βραβεύσεις των καθηγητών για τη «Σημαντική τους Προσφορά» στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του Προγράμματος μέχρι και σήμερα.

Περισσότερα

Κοπή πίτας για το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • Εμφανίσεις: 110

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, περίπου 200 απόφοιτοι και φοιτητές του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με τους καθηγητές τους έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κος Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Βeat. Με μια ξεχωριστή παρουσίαση ο κος Δρανδάκης περιέγραψε την επιχειρηματική ‘Οδύσσεια’ της Beat από την καρδιά της Αθήνας στην παγκόσμια αγορά και προσέφερε στους παρευρισκόμενους πολύτιμα διδάγματα αναφορικά με το ‘επιχειρείν’.
Ευχαριστούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και Star που φιλοξένησαν την εκδήλωση στα κεντρικά δελτία ειδήσεών τους.

Περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2020-2021

 • Εμφανίσεις: 1608

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021!

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη: Executive Μaster in Business Administration απευθύνεται σε πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. που ήδη εργάζονται και σκοπεύουν να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές, διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη: (Executive Master in Business Administration- Executive MBA).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Χρήστος Ταραντίλης: Silver economy, μια πρόκληση για την Ελλάδα

 • Εμφανίσεις: 120

Του  Χρήστου Ταραντίλη, Βουλευτή Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας, Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποτελεί κοινοτοπία η αναφορά στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνον η χώρα μας, αλλά και συνολικά η Ευρωπαϊκή Ενωση. Υπολογίζεται ότι το 40% του συνολικού πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, περίπου 200 εκατομμύρια άτομα, είναι ηλικίας 50 ετών και άνω, ποσοστό με σταθερά ανοδική τάση. Η γήρανση του πληθυσμού, ως αποτέλεσμα της μείωσης των γεννήσεων και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες προκλήσεις για μια οικονομία λόγω των σημαντικότατων πόρων του κρατικού προϋπολογισμού που απορροφούνται από τα κρατικά συστήματα υγείας και συνταξιοδότησης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

To Executive MBA υποδέχθηκε τους φοιτητές της 22ης σειράς

 • Εμφανίσεις: 265

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους νέους του φοιτητές την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, σε μια βραδιά καλωσορίσματος που έλαβε χώρα στο νέο κτίριο του ΟΠΑ.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση της Επικ. Καθηγήτριας κας Νικάνδρου και την πολύτιμη βοήθεια της Επικ. Καθηγήτριας κας Καραντινού. Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους, τον ενθουσιασμό και τους στόχους τους μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, συνεργασίας και έκφρασης.

Περισσότερα

Υψηλό κόστος συμμόρφωσης στο φορολογικό πλαίσιο

 • Εμφανίσεις: 865

Του Κωνσταντίνου Καραμάνη, Καθηγητή Τμήματος ΟΔΕ, ΟΠΑ

Ο κώδικας φορολογίας εισοδήματος (ΚΦΕ) και ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας (ΚΦΔ) που ψηφίστηκαν το 2013 διακρίνονται από σύγχρονη φιλοσοφία και σε σημαντικό βαθμό αποτέλεσαν τομή, αν και νομοθετήθηκαν κάτω από πιεστικές συνθήκες. Σήμερα, με την εμπειρία υπερ-πενταετούς εφαρμογής, χρειάζονται λελογισμένες βελτιωτικές παρεμβάσεις και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι το κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζει ήδη σχετικό νομοθέτημα.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Βρίσκει λύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό οργανισμών

 • Εμφανίσεις: 159

Του Γεώργιου Δουκίδη, Καθηγητή Τμήματος ΔΕΤ, ΟΠΑ

Ψηφιακοί «μετασχηματισμοί», εικονικές επιχειρήσεις, fintech υπηρεσίες. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αφορούν σήμερα τη ζωή μας; Και πώς συνδέονται με τις τοπικές οικονομίες και τα διεθνή τραπεζικά συστήματα; Μοιάζει αλήθεια εντυπωσιακή η δήλωση του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Δουκίδη ότι το 2020 θα υπάρχουν παγκοσμίως 50 δισεκατομμύρια συσκευές γύρω μας διασυνδεδεμένες και 1 τρισεκατομμύριο αισθητήρες για να συλλέγουν, να επεξεργάζονται και να ανταλλάσσουν δεδομένα από το περιβάλλον τους. Τα αντίστοιχα νούμερα το 2030 αναμένεται να είναι 500 δισεκατομμύρια και 100 τρισεκατομμύρια!

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Το Executive MBA πήγε στις Σπέτσες!

 • Εμφανίσεις: 344

Από το 1999, διοργανώνεται με επιτυχία κάθε χρόνο στο νησί των Σπετσών, ένα διήμερο σεμινάριο βιωματικών ασκήσεων με σκοπό την ανάπτυξη της ομαδικής συνεργασίας, την αποτελεσματική επικοινωνία, την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων, την προσωπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση του stress management και πολλά ακόμα.

Περισσότερα

Σημαντική διάκριση για το Executive MBA από το Eduniversal

 • Εμφανίσεις: 324

Σύμφωνα με την έγκυρη λίστα κατάταξης Eduniversal που ανακοινώθηκε στις 16 Ιουλίου 2019, τo Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για άλλη μια χρονιά κατατάχθηκε στην 30 Θέση των Executive MBAs στη Δ. Ευρώπη, αξιολογούμενο με 4 αστέρια (4*).

Λίγο πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως University of Oxford, Said Business School, (27η θέση), University of Cambridge, Judge School of Business (23η Θέση).  Το Executive MBA αξιολογείται πιο ψηλά στη λίστα κατάταξης από τα Executive MBAs κορυφαίων Business Schools όπως, Imperial College (32η θέση), Cranfield University (37η θέση), Lancaster University Management School (47η θέση), Frankfurt School of Finance and Management (36η θέση) κ.α.

Το Executive MBA φιλοδοξεί να διατηρήσει και να βελτιώνει συνεχώς τη θέση του μεταξύ των προγραμμάτων που απευθύνονται σε διοικητικά στελέχη και να προσφέρει υψηλής στάθμης και διεθνούς αναγνώρισης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Ελλάδα.

 

Άυλες υποδομές, ανταγωνιστικότητα και προσέλκυση επενδύσεων

 • Εμφανίσεις: 298

Του Κωνσταντίνου Καραμάνη, Καθηγητή Τμήματος ΟΔΕ, ΟΠΑ

Οι υποδομές μιας χώρας είναι βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση μακροπρόθεσμων ξένων επενδύσεων.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα έχει βελτιώσει σημαντικά τις υλικές υποδομές (αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομος, λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες), τόσο που έχει μειώσει τη διαφορά με τις αναπτυγμένες χώρες, ενώ ενδεχομένως να βρίσκεται και σε πλεονεκτική θέση έναντι των κύριων ανταγωνιστών της, στην κατανομή παγκόσμιων επενδυτικών πόρων.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών γιόρτασε τα 20 έτη του

 • Εμφανίσεις: 368

Τα 20 έτη λειτουργίας του γιόρτασε την Τρίτη 7 Μαΐου σε επετειακή εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,το EXECUTIVE MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρώτο Executive MBA που ιδρύθηκε στη χώρα μας.

Οι απόφοιτοι μαζί με τους καθηγητές τους γιόρτασαν τις επιτυχίες, θυμήθηκαν τα παλιά και σχεδίασαν το μέλλον του. Μεταξύ των σημαντικών επιτευγμάτων του προγράμματος είναι η από τετραετίας πιστοποίησή του από το Διεθνή Οργανισμό Association of MBAs (ΑΜΒΑ), καθώς επίσης και η 30η θέση που κατέλαβε στη Δυτική Ευρώπη στην κατηγορία του, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Eduniversal.

Δείτε περισσότερα στο άρθρο της Ναυτεμπορικής εδώ.

Επετειακή εκδήλωση για τα 20 Έτη Executive MBA!

 • Εμφανίσεις: 667

Την Τρίτη 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η επετειακή εκδήλωση για τα 20 Έτη πετυχημένης πορείας και διάκρισης του Εxecutive MBA. Η προσέλευση ήταν συγκινητική καθώς μας τίμησαν περισσότεροι από 400 απόφοιτοι, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό καθώς και Διευθυντικά Στελέχη διάφορων επιχειρήσεων.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συμμετοχή σας καθώς τα κανάλια Alpha και Star για την τιμή που μας έκαναν να καλύψουν την εκδήλωση και να μας συμπεριλάβουν στο δελτίο ειδήσεων τους.

Περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr
τηλ: 210 8828474, 210 8203638 (για το διάστημα που η γραμματεία παραμένει κλειστή παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την κυρία Λαμπροπούλου Κάτια στο 6974026377)
φαξ: 210 8828474

Log in