Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

Διεθνής Διάκριση των φοιτητών του executive MBA

 • Εμφανίσεις: 63

Ως αναπόσπαστο τμήμα του μαθήματος της Στρατηγικής με διδάσκοντα τον καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, οι φοιτητές του Executive MBA έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, συμμετέχοντας στο Business Strategy Game, το πιο δημοφιλές διεθνώς παιχνίδι στρατηγικής.

Στα πλαίσια του Strategy Game οι φοιτητές του Executive MBA χωρίζονται σε ομάδες, κάθε μια από τις οποίες αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας προσομοιωμένης επιχείρησης. Οι ομάδες ανταγωνίζονται για μια σειρά ετών ώστε να προκύψει η τελική νικήτρια. Τον Δεκέμβριο του 2020 η ομάδα Centrum κέρδισε το Strategy Game μεταξύ των φοιτητών του Executive MBA.

Περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

 • Εμφανίσεις: 208

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022!

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Διοίκηση  Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) απευθύνεται σε κατόχους τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ, της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4485/2017, που ήδη εργάζονται και σκοπεύουν να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές, διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη: (Executive Master in Business Administration- Executive MBA).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαδικτυακή κοπή πίτας 2021 για το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών!

 • Εμφανίσεις: 52

Την Πέμπτη 18.02.2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η κοπή πίτας του Executive MBA!

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη καθώς περισσότεροι από 250 απόφοιτοι και φοιτητές του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με τους Καθηγητές τους συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν ευχές για το 2021!

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κος Γιάννης Κολοβός, διευθύνων σύμβουλος της Εdenred, με μια ξεχωριστή ομιλία με θέμα «Πως η Εdenred  αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ακόμα την κρίση!»

Περισσότερα

To Executive MBA του ΟΠΑ επαναπιστοποιήθηκε από το Association of MBAs (ΑΜΒΑ)

 • Εμφανίσεις: 76

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) του ΟΠΑ επαναπιστοποιήθηκε από το Association of MBAs (AMBA), τη διεθνή ανεξάρτητη αρχή για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μετά από εκτενή αξιολόγηση, το Executive MBA έλαβε την πιστοποίηση ως επιβεβαίωση του ότι η διδασκαλία, το πρόγραμμα σπουδών, η ποιότητα του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρονται στους φοιτητές του προγράμματος καλύπτουν τα υψηλότατα κριτήρια που θέτει το AMBA. Για την αξιολόγηση ελήφθη, επίσης, υπόψη η άποψη φοιτητών, αποφοίτων και εργοδοτών.

Για τους φοιτητές του Προγράμματος, η συγκεκριμένη πιστοποίηση εξασφαλίζει διεθνή αναγνωρισιμότητα του πτυχίου τους και επιβεβαιώνει ότι η επένδυσή τους επιστρέφει την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης.

Για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εντάξουν στελέχη στο δυναμικό τους, αποδεικνύει την ποιότητα των αποφοίτων του Executive MBA. Αντίστοιχα, οι απόφοιτοι των πιστοποιημένων Προγραμμάτων απολαμβάνουν ένα σύνολο υπηρεσιών που προσφέρονται από το AMBA όπως υποστηρικτικές υπηρεσίες καριέρας, ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με απόφοιτους από τα καλύτερα Προγράμματα ΜΒΑ σε διεθνές επίπεδο και πρόσβαση στα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων.

Το Association of MBAs Ιδρύθηκε το 1967 και είναι ο μόνος φορέας πιστοποίησης ΜΒΑ Προγραμμάτων παγκοσμίως που θέτει τα παγκόσμια κριτήρια για την ποιότητα Προγραμμάτων ΜΒΑ, DBA (Doctor of Business Administration) και MBM (Masters in Business & Management). Μέχρι σήμερα, από τον οργανισμό έχουν πιστοποιηθεί προγράμματα σε 260 πανεπιστήμια σε περισσότερες από 75 χώρες (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 2% περίπου των προσφερόμενων προγραμμάτων παγκοσμίως). Το Association of MBAs λειτουργεί ως σημείο σύνδεσης των πιστοποιημένων πανεπιστημίων, των φοιτητών και των αποφοίτων τους με την επιχειρηματική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αφού σε αυτό συμμετέχουν ως μέλη επιχειρήσεις από περισσότερες από 100 χώρες.

Open day πρώτου κύκλου αιτήσεων 2021-2022 – Πέμπτη 25.02.2021 στις 18.00

 • Εμφανίσεις: 703

Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί τους υποψηφίους στην ημέρα ενημέρωσης και παρουσίασης του Προγράμματος. 

Αναλυτικά η ατζέντα της εκδήλωσης 

18.00: Έναρξη - συγκέντρωση συμμετεχόντων

18.15: Χαιρετισμός και παρουσίαση προγράμματος από τον Διευθυντή Καθηγητή Στρατηγικής κ. Παπαδάκη Βασίλη.

18.45: Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του συλλόγου των αποφοίτων του Προγράμματος κ. Κεχρή Χρήστο

19.00: Ανοιχτή συζήτηση μεταξύ Καθηγητών του προγράμματος και υποψηφίων

19.20: Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω teams.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας  μέσω email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας σταλεί το link της παρουσίασης.

Το Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε την 'Μούσα Κλειώ'

 • Εμφανίσεις: 119

Την Τρίτη 19.01.2021 οι φοιτητές του Executive MBA στα πλαίσια του μαθήματος «Ηλεκτρονικό Εμπόριο» με εισηγήτρια την κα Πραματάρη Κατερίνα, υποδέχθηκαν τον κ. Νικολόπουλο Γιάννη συν-ιδρυτή της επιχείρησης Clio Muse cliomusetours. Ο ομιλητής παρουσίασε στους φοιτητές του μαθήματος την εξέλιξη ενός business model canvas και πως αυτό οδήγησε στη δημιουργία μας επιτυχημένης νεοφυούς επιχείρησης που φιλοδοξεί να ταξιδέψει μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας τον πελάτη της σε οποιοδήποτε μέρος το κόσμου. 

Περισσότερα

Γ. Δουκίδης (ELTRUN): «Έρχονται ψηφιακές συμμαχίες εταιριών σε συμπληρωματικές προϊοντικές κατηγορίες και τεχνογνωσία»

 • Εμφανίσεις: 117

Του Γ. Δουκίδη, Καθηγητή Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Μεγάλη άνθιση γνωρίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας και οι προβλέψεις για την πορεία του τα επόμενα χρόνια είναι ευοίωνες. Το 2020 κατέγραψε αύξηση της τάξης του 30%  και ο τζίρος εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 12 δις ευρώ. Η εκτόξευση των ηλεκτρονικών πωλήσεων υποκινήθηκε, όπως ήταν φυσικό, από την πανδημία, τα lockdown και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, που βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη, και επίσπευσαν την εφαρμογή των πολυκαναλικών μοντέλων αγορών συμβάλλοντας έτσι στην ψηφιακή ωρίμανση της ελληνικής αγοράς.

Θα εξακολουθήσει ο Έλληνας καταναλωτής να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές αγορές με την ίδια ζέση; Πώς έχει επηρεάσει την ψυχολογία του η υγειονομική κρίση και πώς αναμένεται να αντιδράσει όταν ανοίξουν τα φυσικά καταστήματα; Με ποια κριτήρια θα κάνει τα ψώνια του στο εγγύς μέλλον και που πρέπει να εστιάσουν οι εταιρείες προκειμένου να κερδίσουν μερίδια αγοράς; Ποιες οι νέες τάσεις που θα αναδυθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο;

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

 • Εμφανίσεις: 604

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022!

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Διοίκηση  Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) απευθύνεται σε κατόχους τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ, της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4485/2017, που ήδη εργάζονται και σκοπεύουν να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές, διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη: (Executive Master in Business Administration- Executive MBA).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δ. Μπουραντάς: Η κοινωνική κουλτούρα ως εμπόδιο κοινωνικής ευημερίας

 • Εμφανίσεις: 157

Του Δημήτρη Μπουραντά

Ο πυρήνας της κοινωνικής κουλτούρας συνίσταται σε ένα σύνολο κοινώς ενστερνισμένων αξιών από τα μέλη της κοινωνίας. Οι αξίες αφορούν επιθυμητά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα η ευημερία, η ειρήνη και η ασφάλεια, καθώς και τα επιθυμητά μέσα για την επίτευξή τους, όπως η δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η αριστεία, ο σεβασμός στους νόμους, η αλληλεγγύη, η συναίνεση, η συνεργασία. Οι κοινώς ενστερνισμένες αξίες προσδιορίζουν ισχυρώς τις επιλογές και τις συμπεριφορές των ατόμων, των ομάδων και των οργανισμών και μέσω αυτών την ποιότητα της δημοκρατίας, την κοινωνική συνοχή και ευημερία. Στη χώρα μας, ενώ διαθέτουμε εξαιρετικούς φυσικούς πόρους και υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, πάσχουμε από ένα έλλειμμα κοινωνικής κουλτούρας που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην πρόοδο, την ανάπτυξη, τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Σύμφωνα με την πλέον αξιόπιστη παγκοσμίως έρευνα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και συμμετείχαν ερευνητές από 62 χώρες (από την Ελλάδα ο γράφων και η καθηγήτρια Ν. Παπαλεξανδρή – ΟΠΑ) διαπιστώνεται ότι η χώρα μας υστερεί πολύ σε τέσσερα ιδιαίτερα κρίσιμα στοιχεία ή διαστάσεις της κοινωνικής κουλτούρας.

Το πρώτο στοιχείο είναι η κυριαρχία του «ατομικού» (individualism) έναντι του «συλλογικού» (collectivism). Στην κατάταξη των εξήντα δύο χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία σε ό,τι αφορά την αξία της «συλλογικότητας». Αυτό έχει ως συνέπεια την έλλειψη συνεργασίας, συναίνεσης και συνέργειας σε όλους τους τομείς όπως επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, δημόσιοι οργανισμοί και βεβαίως στην πολιτική. Ετσι εξηγείται η κυριαρχία των ανταγωνιστικών συμπεριφορών που έχουν ως στόχο το ατομικό συμφέρον ανεξαρτήτως του «κοινού καλού» κατά τον Αριστοτέλη. Αυτό εξηγεί το γιατί δεν έχουμε ανεπτυγμένες συνεταιριστικές επιχειρήσεις ή την έλλειψη στρατηγικών συμμαχιών μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπισθεί το μειονέκτημα του μικρού μεγέθους. Αυτό εξηγεί την πόλωση και την έλλειψη συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Αυτό εξηγεί το ισχυρό ενδιαφέρον για τον «ατομικό χώρο» και την αδιαφορία για τον «δημόσιο».

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Διαδικτυακό σεμινάριο «Πρόληψη και Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων»

 • Εμφανίσεις: 524

Το Executive MBA στις 18 & 24 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε για τους φοιτητές της 21ης και 22ης σειράς ένα διαδικτυακό σεμινάριο «Πρόληψη και Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων» με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ΕΔΙΠ – Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας. Το σεμινάριο διεξήχθη με επιτυχία με τον εισηγητή να αναλύει θέματα όπως η πρόβλεψη και η προετοιμασία ενός οργανισμού για τη διαχείριση μίας κρίσης, τον κύκλο κρίσεων, τα αίτια και φυσικά η αντιμετώπιση τους από τα αρμόδια τμήματα εταιρίας/ οργανισμού. Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές από τις σημειώσεις του εισηγητή.

Ευχαριστούμε πολύ τον εισηγητή, τους καθηγητές και τους φοιτητές που μας τίμησαν παρακολουθώντας το σεμινάριο και για τη συμμετοχή τους στη συζήτηση.

 

Δημήτρης Μπουραντάς: Μάθημα ηγεσίας από τη διαχείριση της πανδημίας

 • Εμφανίσεις: 315

Του Δημήτρη Μπουραντά

Η χώρα μας, παρά το ότι πέρασε τη δεκαετή οικονομική κρίση, τα σημαντικά προβλήματα του μεταναστευτικού με ένα κράτος πολύ λιγότερο σύγχρονο και αποτελεσματικό, την τεράστια πολυνομία και γραφειοκρατία, έγινε παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Πράγματι, τα αποτελέσματα (ποσοστό θανάτων και κρουσμάτων στον πληθυσμό) ήταν πολλές φορές καλύτερα από όλες τις ισχυρές οικονομικά χώρες, με σύγχρονες δομές δημόσιας διοίκησης και ανεπτυγμένα συστήματα υγείας. Αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις προφανώς δεν ήταν τυχαίες, αλλά αποτέλεσμα υποδειγματικών πρακτικών ηγεσίας και μάνατζμεντ από τις οποίες μπορούμε να πάρουμε πολύτιμα μαθήματα ως πολίτες, πολιτικοί και στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων. Μπορούμε να μάθουμε με την έννοια της αλλαγής τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς ώστε να επιτυγχάνουμε παγκόσμιες επιδόσεις και να πρωτοπορούμε σε όλους τους τομείς.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους φοιτητές της 23ης σειράς του προγράμματος

 • Εμφανίσεις: 462

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους νέους του φοιτητές την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, σε μια βραδιά καλωσορίσματος που έλαβε χώρα στο νέο κτίριο του ΟΠΑ με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, εξωτερικός χώρος, αποστάσεις).
Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση των Επικ. Καθηγητριών του ΟΠΑ κ.κ. Νικάνδρου και Καραντινού. Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους, τον ενθουσιασμό και τους στόχους τους μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, συνεργασίας και έκφρασης.

Περισσότερα

Γιώργος Δουκίδης: Άνεργοι το 40% των πτυχιούχων

 • Εμφανίσεις: 261

Του Γεώργιου Δουκίδη, Καθηγητή Τμήματος ΔΕΤ, ΟΠΑ

Η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων πτυχιούχων, παραδέχεται ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και μέλος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιώργος Δουκίδης. Σχεδόν το 40% των πτυχιούχων είναι άνεργοι τη στιγμή που οι επιχειρήσεις της χώρας αναζητούν στελέχη με υψηλή εξειδίκευση. Για το λόγο αυτό οι πτυχιούχοι της χώρας χρειάζονται... μαζική... εξειδίκευση.

Ο καθηγητής του ΟΠΑ, σημειώνει ακόμη στο Liberal ότι η χώρα πάσχει ακόμη από μεσαία στελέχη καθώς απουσιάζει παντελώς η τεχνική κατάρτιση. Η Ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με το κ. Δουκίδη, το «εκμεταλλεύθηκε» αυτό τις τελευταίες δεκαετίες υποβαθμίζοντας την μεσαία τεχνολογική εκπαίδευση. Αντίθετα κυριάρχησε η αρχή, πάρε ένα πτυχίο και κορνίζωσε το...

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Open day - Παρασκευή, 15.05.2020 στις 18.00!

 • Εμφανίσεις: 1093
 • Παρουσίαση του προγράμματος από τον Διευθυντή Καθηγητή Στρατηγικής κ. Παπαδάκη Βασίλη.
 • Συζήτηση σχετικά με τους υποψήφιους του προγράμματος, προϋποθέσεις και προσδοκίες
 • Ενημέρωση σχετικά με τις αιτήσεις και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε
 • Ερωτήσεις και συζήτηση με καθηγητές και απόφοιτους του προγράμματος

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω online πλατφόρμας. Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέσω email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας σταλεί το link της παρουσίασης.

 

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in