Νέα & Εκδηλώσεις

Νέα & Εκδηλώσεις

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους φοιτητές της 24ης σειράς του προγράμματος

 • Εμφανίσεις: 276

To Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους νέους του φοιτητές την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, σε μια βραδιά καλωσορίσματος που έλαβε χώρα στο νέο κτίριο του ΟΠΑ με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, εξωτερικός χώρος, αποστάσεις).

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση των Επικ. Καθηγητριών του ΟΠΑ κ.κ. Νικάνδρου και Καραντινού. Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους, τον ενθουσιασμό και τους στόχους τους μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, συνεργασίας και έκφρασης.

Περισσότερα

Β. Παπαδακης: Η πανδημία φεύγει… οι Εξαγορές και Συγχωνεύσεις έρχονται!

 • Εμφανίσεις: 34

Του Β. Παπαδάκη, Καθηγητή Στρατηγικής Διοίκησης & Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το 2020 ήταν ένα έτος αρνητικών επιδόσεων ως προς τον αριθμό και την αξία των παγκόσμιων Εξαγορών και Συγχωνεύσεων (Ε&Σ), καθώς η πανδημία τις εξανέμισε. Η διαφαινόμενη έξοδος από αυτήν αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για Ε&Σ τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Εμβληματικές Ε&Σ, όπως αυτή της MGM (των κινηματογραφικών στούντιο των ταινιών James Bond) από την Amazon έναντι $8,45 δισ., δίνουν τον τόνο των εξελίξεων.

Μπορεί οι Εξαγορές και Συγχωνεύσεις να γίνονται και πάλι δημοφιλείς, αλλά η υλοποίησή τους χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Όμως, και στη χώρα μας η πρόσφατη ανακοίνωση της εξαγοράς της Chipita από τη Mondelēz πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Διαφορετικές κινήσεις στρατηγικής θα υιοθετηθούν από διαφορετικές επιχειρήσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Διεθνής Διάκριση των φοιτητών του executive MBA

 • Εμφανίσεις: 163

Ως αναπόσπαστο τμήμα του μαθήματος της Στρατηγικής με διδάσκοντα τον καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, οι φοιτητές του Executive MBA έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, συμμετέχοντας στο Business Strategy Game, το πιο δημοφιλές διεθνώς παιχνίδι στρατηγικής.

Στα πλαίσια του Strategy Game οι φοιτητές του Executive MBA χωρίζονται σε ομάδες, κάθε μια από τις οποίες αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας προσομοιωμένης επιχείρησης. Οι ομάδες ανταγωνίζονται για μια σειρά ετών ώστε να προκύψει η τελική νικήτρια. Τον Δεκέμβριο του 2020 η ομάδα Centum κέρδισε το Strategy Game μεταξύ των φοιτητών του Executive MBA.

Περισσότερα

Τεχνητή Νοημοσύνη για τη λήψη αποφάσεων

 • Εμφανίσεις: 134

To Executive MBA θα επιθυμούσε να ευχαριστήσει τον κο Ανδρέα Ζάρρα για το ιδιαίτερα χρήσιμο σεμινάριο που πρόσφερε το Σάββατο 8/5/2021, στους φοιτητές και αποφοίτους του Executive MBA.

Αυτό είχε σαν στόχο να παρουσιάσει το ιδιαίτερα επίκαιρο αντικείμενο της Τεχνητής Νοημοσύνης και πώς μπορεί να βοηθήσει τους σύγχρονους οργανισμούς να λαμβάνουν πιο ορθολογικές αποφάσεις. Παρουσιάστηκαν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης στις λειτουργίες του μάρκετινγκ και των πωλήσεων και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν πώς σημαντικές αναλυτικές τεχνικές όπως εξερεύνηση δεδομένων πωλήσεων, ανάλυση καλαθιού αγορών και πρόβλεψη διαφυγόντων πελατών (churn prediction) μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BLOCKCHAIN – CRYPTOCURRENCIES

 • Εμφανίσεις: 162

Το Executive MBA πραγματοποίησε την Τετάρτη 14.04.2021 άλλο ένα εξειδικευμένο και χρήσιμο σεμινάριο για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του. Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες υποστήριξαν και αυτή τη φορά τη νέα ενέργεια του Executive MBA – Executive Leadership Seminars!

Η αγορά του blockchain, κυρίως μέσω του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, αποτελεί έναν ολοένα και πιο σημαντικό πόλο του χρηματοπιστωτικού τομέα. Προκειμένου να αναγνωριστεί η αξία της τεχνολογίας του blockchain και ο αντίκτυπος που θα έχει, κρίνεται απαραίτητη η κατανόηση μιας σειράς θεμάτων όπως η έννοια της αποκέντρωσης, οι μηχανισμοί συναίνεσης, τα κίνητρα, η έννοια της κρυπτογράφησης, και τα συστήματα peer-to-peer.

Ευχαριστούμε πολύ τους εισηγητές του σεμιναρίου, κ. Δράκο Κωνσταντίνο, καθηγητή Χρηματοοικονομικής και Αντιπρύτανη του ΟΠΑ, καθώς και τον κ. Μπαλλή Αντώνη Διδάκτορα Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ, για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίασή τους.

Συστήματα Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων 2020-2021 – Μάθημα επιλογής 3ης περιόδου

 • Εμφανίσεις: 176

Στα πλαίσια του μαθήματος επιλογής «Συστήματα Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων» που διδάσκει ο Καθηγητής Μάνατζμεντ κος Δημήτρης Μπουραντάς, οι φοιτητές του Executive MBA διδάχθηκαν τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σχετικά με τη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, τα συστήματα προσλήψεων, αξιολόγησης και απόδοσης, αμοιβών και κινήτρων και τον προγραμματισμό καριέρας μέσα από την ανάπτυξη του προσωπικού.

Σημαντικό τμήμα του μαθήματος υπήρξαν και οι προσκεκλημένοι ομιλητές, επαγγελματίες από μεγάλες πολυεθνικές και μη εταιρίες με εξειδίκευση και εμπειρία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Περισσότερα

Σεμινάριο Διαχείρισης Άγχους (Stress management) για τους φοιτητές και τους απόφοιτους του Executive MBA

 • Εμφανίσεις: 188

Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2021 το πρώτο από μια σειρά εξειδικευμένων και ωφέλιμων σεμιναρίων για τους φοιτητές αλλά και τους απόφοιτους του προγράμματος.

Εισηγητής ήταν ο κος Κώστας Σημάτος και το θέμα που αναλύθηκε ήταν η «Διαχείριση Άγχους - Stress Management»: η ανατομία του άγχους και τρόποι αντιμετώπισης του.

Περισσότερα

Σημαντική Διάκριση για το Executive MBA από την έγκυρη λίστα κατάταξης Eduniversal

 • Εμφανίσεις: 291

Για μια ακόμα φορά το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Executive MBA προγραμμάτων στη Δ. Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα για το 2021 κατατάχθηκε στην 26η Θέση, κερδίζοντας 4 θέσεις έναντι της προηγούμενης αξιολόγησης και αξιολογούμενο με 4 αστέρια (4*).

Λίγο πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως το Imperial College London (22η θέση) και το Unv. Catholique de Louvain (24η θέση).

Περισσότερα

Διεθνής Διάκριση των φοιτητών του executive MBA

 • Εμφανίσεις: 257

Ως αναπόσπαστο τμήμα του μαθήματος της Στρατηγικής με διδάσκοντα τον καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, οι φοιτητές του Executive MBA έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, συμμετέχοντας στο Business Strategy Game, το πιο δημοφιλές διεθνώς παιχνίδι στρατηγικής.

Στα πλαίσια του Strategy Game οι φοιτητές του Executive MBA χωρίζονται σε ομάδες, κάθε μια από τις οποίες αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας προσομοιωμένης επιχείρησης. Οι ομάδες ανταγωνίζονται για μια σειρά ετών ώστε να προκύψει η τελική νικήτρια. Τον Δεκέμβριο του 2020 η ομάδα Centrum κέρδισε το Strategy Game μεταξύ των φοιτητών του Executive MBA.

Περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

 • Εμφανίσεις: 648

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022!

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Διοίκηση  Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) απευθύνεται σε κατόχους τίτλου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ, της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4485/2017, που ήδη εργάζονται και σκοπεύουν να αναπτύξουν το επιστημονικό τους υπόβαθρο, τις επαγγελματικές, διοικητικές και ηγετικές τους ικανότητες για την αποτελεσματικότερη διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών. Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων για Στελέχη: (Executive Master in Business Administration- Executive MBA).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαδικτυακή κοπή πίτας 2021 για το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών!

 • Εμφανίσεις: 201

Την Πέμπτη 18.02.2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η κοπή πίτας του Executive MBA!

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη καθώς περισσότεροι από 250 απόφοιτοι και φοιτητές του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με τους Καθηγητές τους συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν ευχές για το 2021!

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο κος Γιάννης Κολοβός, διευθύνων σύμβουλος της Εdenred, με μια ξεχωριστή ομιλία με θέμα «Πως η Εdenred  αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ακόμα την κρίση!»

Περισσότερα

To Executive MBA του ΟΠΑ επαναπιστοποιήθηκε από το Association of MBAs (ΑΜΒΑ)

 • Εμφανίσεις: 237

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) του ΟΠΑ επαναπιστοποιήθηκε από το Association of MBAs (AMBA), τη διεθνή ανεξάρτητη αρχή για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μετά από εκτενή αξιολόγηση, το Executive MBA έλαβε την πιστοποίηση ως επιβεβαίωση του ότι η διδασκαλία, το πρόγραμμα σπουδών, η ποιότητα του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού και οι υπόλοιπες υπηρεσίες που προσφέρονται στους φοιτητές του προγράμματος καλύπτουν τα υψηλότατα κριτήρια που θέτει το AMBA. Για την αξιολόγηση ελήφθη, επίσης, υπόψη η άποψη φοιτητών, αποφοίτων και εργοδοτών.

Για τους φοιτητές του Προγράμματος, η συγκεκριμένη πιστοποίηση εξασφαλίζει διεθνή αναγνωρισιμότητα του πτυχίου τους και επιβεβαιώνει ότι η επένδυσή τους επιστρέφει την καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης.

Για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εντάξουν στελέχη στο δυναμικό τους, αποδεικνύει την ποιότητα των αποφοίτων του Executive MBA. Αντίστοιχα, οι απόφοιτοι των πιστοποιημένων Προγραμμάτων απολαμβάνουν ένα σύνολο υπηρεσιών που προσφέρονται από το AMBA όπως υποστηρικτικές υπηρεσίες καριέρας, ευκαιρίες αλληλεπίδρασης με απόφοιτους από τα καλύτερα Προγράμματα ΜΒΑ σε διεθνές επίπεδο και πρόσβαση στα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων.

Το Association of MBAs Ιδρύθηκε το 1967 και είναι ο μόνος φορέας πιστοποίησης ΜΒΑ Προγραμμάτων παγκοσμίως που θέτει τα παγκόσμια κριτήρια για την ποιότητα Προγραμμάτων ΜΒΑ, DBA (Doctor of Business Administration) και MBM (Masters in Business & Management). Μέχρι σήμερα, από τον οργανισμό έχουν πιστοποιηθεί προγράμματα σε 260 πανεπιστήμια σε περισσότερες από 75 χώρες (ποσοστό που αντιστοιχεί στο 2% περίπου των προσφερόμενων προγραμμάτων παγκοσμίως). Το Association of MBAs λειτουργεί ως σημείο σύνδεσης των πιστοποιημένων πανεπιστημίων, των φοιτητών και των αποφοίτων τους με την επιχειρηματική κοινότητα σε όλο τον κόσμο, αφού σε αυτό συμμετέχουν ως μέλη επιχειρήσεις από περισσότερες από 100 χώρες.

Open day πρώτου κύκλου αιτήσεων 2021-2022 – Πέμπτη 25.02.2021 στις 18.00

 • Εμφανίσεις: 913

Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί τους υποψηφίους στην ημέρα ενημέρωσης και παρουσίασης του Προγράμματος. 

Αναλυτικά η ατζέντα της εκδήλωσης 

18.00: Έναρξη - συγκέντρωση συμμετεχόντων

18.15: Χαιρετισμός και παρουσίαση προγράμματος από τον Διευθυντή Καθηγητή Στρατηγικής κ. Παπαδάκη Βασίλη.

18.45: Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του συλλόγου των αποφοίτων του Προγράμματος κ. Κεχρή Χρήστο

19.00: Ανοιχτή συζήτηση μεταξύ Καθηγητών του προγράμματος και υποψηφίων

19.20: Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία των αιτήσεων. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω teams.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας  μέσω email στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να σας σταλεί το link της παρουσίασης.

Το Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε την 'Μούσα Κλειώ'

 • Εμφανίσεις: 265

Την Τρίτη 19.01.2021 οι φοιτητές του Executive MBA στα πλαίσια του μαθήματος «Ηλεκτρονικό Εμπόριο» με εισηγήτρια την κα Πραματάρη Κατερίνα, υποδέχθηκαν τον κ. Νικολόπουλο Γιάννη συν-ιδρυτή της επιχείρησης Clio Muse cliomusetours. Ο ομιλητής παρουσίασε στους φοιτητές του μαθήματος την εξέλιξη ενός business model canvas και πως αυτό οδήγησε στη δημιουργία μας επιτυχημένης νεοφυούς επιχείρησης που φιλοδοξεί να ταξιδέψει μέσω πρωτοποριακής τεχνολογίας τον πελάτη της σε οποιοδήποτε μέρος το κόσμου. 

Περισσότερα

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in