Άλλη μια σημαντική διεθνής κατάταξη για το Executive MBA του ΟΠΑ από τη διεθνή λίστα κατάταξης Quacquarelli Symonds (QS)

Διεθνείς Διακρίσεις

Άλλη μια σημαντική διεθνής κατάταξη για το Executive MBA του ΟΠΑ από τη διεθνή λίστα κατάταξης Quacquarelli Symonds (QS)

Σημαντική επιτυχία, για ένα ακόμα έτος, για το Executive MBA του ΟΠΑ καθώς ανέβηκε οκτώ θέσεις (από τη θέση 58 στη θέση 50) για την Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης για στελέχη.

Ιδιαίτερη βελτίωση παρατηρήθηκε στους δείκτες Employer Reputation, Diversity, Executive Profile και Career Outcomes καθιστώντας το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μία ισχυρή επιλογή για υποψήφια στελέχη που επιθυμούν να αναπτύξουν τις ηγετικές και στρατηγικές δεξιότητες τους.

Βάσει της ανάλυσης που λάβαμε για κάθε ενότητα αξιολόγησης:

Στην ενότητα Employer Reputation (δηλαδή τη φήμη που έχει το πρόγραμμα μεταξύ των εργοδοτών, με βάση έρευνα που διεξάγει το ίδιο το QS), το πρόγραμμα ανέβηκε στην 19η θέση (από την 22η θέση το 2023).

Στην ενότητα Diversity (δηλαδή το ποσοστό των γυναικών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό, και αλλοδαπούς φοιτητές), καταγράφηκε βελτίωση, με άνοδο στην 48η θέση από τη 55η. Η συγκεκριμένη κατάταξη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Executive MBA αποτελεί από την ίδρυσή του ένα ελληνόφωνο πρόγραμμα. Συνεπώς, η βελτίωση της θέσης του προγράμματος στη συγκεκριμένη ενότητα καταδεικνύει την προσπάθεια που καταβάλλεται για την υποστήριξη των γυναικών στελεχών στην ελληνική αγορά, καθώς και των γυναικών στον ακαδημαϊκό χώρο.

Στην ενότητα Executive Profile (η οποία μετράει την εργασιακή εμπειρία των φοιτητών καθώς και την εμπειρία τους σε διοικητικό επίπεδο ή επίπεδο ανώτατης διοίκησης), το Executive MBA κατατάχθηκε στην 62η θέση (από την 66η).

Τέλος, η σημαντικότερη βελτίωση για το 2024 σημειώθηκε στα Career Outcomes, όπου το Πρόγραμμα ανέβηκε στην 64η (από την 69η θέση το 2023). Η κατηγορία Career Outcomes αξιολογεί τη μέση αύξηση στον μισθό των φοιτητών (πριν και μετά το πρόγραμμα) καθώς και την ιεραρχική άνοδο που τυχόν επετεύχθη 12 μήνες μετά την αποφοίτηση.

Η κατάταξη αυτή, υπογραμμίζει για άλλη μια φορά, τη βελτίωση της ποιότητας του Executive MBA του ΟΠΑ και τα εξαιρετικά επαγγελματικά αποτελέσματα για τους αποφοίτους μας.

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in