Το Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους φοιτητές της 26ης σειράς του Προγράμματος

Νέα & Εκδηλώσεις

Το Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους φοιτητές της 26ης σειράς του Προγράμματος

Το Executive MBA του ΟΠΑ υποδέχθηκε τους νέους του φοιτητές την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, σε μια βραδιά καλωσορίσματος που έλαβε χώρα στο νέο κτίριο του ΟΠΑ.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Διευθυντή του Προγράμματος καθηγητή κ. Παπαδάκη ακολούθησε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων υπό την καθοδήγηση των Αναπλ. Καθηγητριών του ΟΠΑ κ.κ. Νικάνδρου και Καραντινού. Οι φοιτητές μοιράστηκαν μαζί μας τις προσδοκίες τους, τον ενθουσιασμό και τους στόχους τους μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, συνεργασίας και έκφρασης.

Για ακόμα μία ακαδημαϊκή χρονιά το Executive MBA του ΟΠΑ είναι υπερήφανο αλλά ταυτόχρονα αισθάνεται ευθύνη απέναντι στους εξαιρετικούς/ες φοιτητές/τριες της 26ης σειράς του Executive MBA.

Μερικά ενδεικτικά/αρχικά στατιστικά που μας διαφοροποιούν από κάθε άλλο μεταπτυχιακό πρόγραμμα απευθυνόμενο σε εργαζόμενους στην Ελλάδα:

  1. Οι μισοί φοιτητές της 26ης σειράς έχουν ήδη μεταπτυχιακό τίτλο, κατά κανόνα σε τομείς εκτός οικονομικών/διοίκησης επιχειρήσεων και τρείς από τους νέους φοιτητές μας είναι ήδη κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος.
  2. Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ξεπερνά τα 38 έτη.
  3. Περίπου το 40% των φοιτητών είναι γυναίκες.
  4. Η μέση εργασιακή εμπειρία - μετά τη λήψη του πρώτου πτυχίου, ξεπερνά τα 8 έτη.
  5. Σημαντικό ποσοστό φοιτητών της νέας σειράς έρχεται μετά από παρότρυνσή των επιχειρήσεων/οργανισμών στους οποίους εργάζονται.
  6. Περισσότερο από το 1/3 του συνολικού αριθμού των φοιτητών θα τύχει χρηματοδότησης από τις  εταιρείες στις οποίες εργάζονται.
  7. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των αιτούντων στο Executive MBA (περίπου 7 στους 10), δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή στην αναζήτηση μεταπτυχιακού. Είτε γίνονται δεκτοί από το Executive MBA είτε δεν κάνουν μεταπτυχιακό. 

Ευχαριστούμε τους νέους φοιτητές μας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόγραμμα.

Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούμε σ’ αυτήν και θα τους προσφέρουμε μια εποικοδομητική διετία σπουδών, η οποία θα συμβάλλει στην καριέρα τους και τη ζωή τους.

Please enable the javascript to submit this form

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευελπίδων 47α & Λευκάδος 33
Αθήνα 113 62
email: mbaexecutive@aueb.gr | katialampropoulou@aueb.gr 
τηλ: 210 8203638 - 682
κιν: 6974026377

Log in